Еден Азар няма да се подложи на операция на левия глезен. Поне засега. В Реал Мадрид не вярват, че нова хирургическа намеса ще сложи край на физическите проблеми на белгиеца и след консултация с различни специалисти са го убедили, че консервативното лечение е най-доброто за него в този момент. Освен това от ръководството на испанския гранд са му обещали, че ще му дадат колкото време е необходимо и няма да се прибързва със завръщането му в игра. 
 
Азар беше убеден, че всичките му проблеми идват от глезена, който оперира преди година в Далас. Той е обмислял да му бъде премахната металната пластина, която е сложена, за да осигури по-голяма стабилност. Играчът вярвал, че пластината му носи дискомфорт и е причина за мускулните травми. На същото мнение бяха и от националния отбор на Белгия, които вече стават  нетърпеливи, защото виждат, че тяхната звезда няма да е във форма за европейското първенство.
 
В Мадрид вярват, че е много важно Азар да се възстанови физически и психологически от ситуацията, която преживява и затова отказват да определят срок за завръщане. Този сезон белгиецът успя да изиграе само 14 мача, като записа само пет двубоя поред, но не и пълни 90 минути. Преди сезона той беше убеден, че това ще бъде неговата година, но серията от контузии не му позволи да го направи.