Новият проект на стадион „Сантяго Бернабеу“ продължава с пълна скорост, въпреки пандемията от коронавирус. Голям плюс е и това, че Реал Мадрид получи разрешение да играе домакинските си мачове, след подновяването на Ла Лига, на стадион „Алфредо ди Стефано“ в клубната им база във Валдебебас.

Ремонтните дейности около митичното съоръжение продължават с пълна сила и клубът желае да реновира напълно „Бернабеу“. В момента голям напредък има в монтирането на седалките, които ще са с голямо удобство за зрителите. Трибуните също са подновени, като планът предвижда два от тях да бъдат „повдигнати“.

Модернизацията на „Бернабеу“ не е само на интериора, а и на екстериора, където ще бъдат подменени изображенията около стадиона.

Всичко това бе планирано да започне в края на месец май, когато първенствата щяха да са приключили. Въсщност днес трябваше да се изиграе мачът между Реал Мадрид и Виляреал от 37-ия кръг на Ла Лига, но пандемията от коронавирус промени всичко. Но ремонтните дейности по стадиона са напреднали и дори всичко върви с по-бързи темпове.

Планът предвижда, че в началото на 2022 година Реал Мадрид ще може да покаже модерния „Сантяго Бернабеу“.