Реал Мадрид победи с 2:1 Райо Валекано в столичното дерби от 36-ия кръг на испанското футболно първенство. 

В герой за "белия балет" се превърна бразилският полузащитник Родриго, който вкара победния гол в 89-ата минута. Преди това Реал поведе в 31-вата минута с попадение на Карим Бензема, който оползотвори подаване на Федерико Валверде. 

След гола домакините контролираха напълно играта, но пет минути преди края Раул де Томас изравни, след като засече центриране на Пеп Чавария. Реал обаче се спаси от това да запише трети пореден мач без успех, след като Дани Себайос намери Родриго, който с хубав удар направи вратаря на Райо Столе Димитриевски безпомощен.

С победата "белите" се върнаха поне за няколко часа на второто място в класирането в Ла Лига със 74 точки, с две повече от третия Атлетико Мадрид, който тази вечер гостува на Еспаньол. Райо Валекано е на 11-о място с 46 точки.

В другите два мача от Испания, завършили до момента, Севиля стигна само до равенство 1:1 при гостуването си на последния в класирането Елче, докато Виляреал запази теоретични шансове за класиране в Шампионската лига с победа с 2:0 над Кадис. За "жълтата подводница" и двата гола бяха дело на Николас Джаксън./БТА