Отборите на Леганес и Реал Мадрид завършиха 2:2 в последния двубой от сезон 2019/2020 в Ла Лига. Попаденията за шампионите бяха дело на Серхио Рамос и Марко Асенсио, а за домакините точни бяха Брайън Салватиера и Роджър Асале. 

Двубоят започна ударно за шампиона в Испания и още в 9-ата минута гостите поведоха в резултата. Иско центрира от статично положение, а Серхио Рамос се извиси и засече с глава, откривайки резултата. 

Последваха спокойни минути, докато в края на първата част Брайън Салватиера не възстанови равенството. След прекрасно подаване на Джонатан Силва испанецът стреля в целта от близко разстояние и порази вратата на "кралския клуб". 

Началото на втората част бе идентично и отново започна с гол. Нов добър пас на Иско намери Марко Асенсио в наказателното поле и с бърз удар в долния десен ъгъл Реал отново излезе напред в резултата. 

Леганес не се притесни от това, че е в ролята на догонващ и със сетни сили опита да се спаси от изпадане. В 79-ата минута всички напъни на домакините дадоха резултат и Роджър Асале реализира за 2:2. 

Леганес трепереше до последно, след като 6 минути преди края бе близо до отбелязването, а малко по-късно имаше претенции за игра с ръка и трябваше да изчака преглед на ситуацията с ВАР. Той обаче показа, че игра с ръка няма и резултатът остана непроменен. 


Така, въпреки престижното равенство с шампиона, Леганес завърши кампанията на 18-о място с едва 36 точки и изпада от елита на Испания. Реал, от своя страна, бе коронован за шампион на страната, събрал 87 точки на върха.