Реал Сосиедад спечели баското дерби срещу големия си враг Атлетик Билбао. Тимът от Сан Себастиан се наложи с 3:1 с голове на Александър Сьорлот (25), Такефусе Кубо (37) и Микел Оярбасал (63-дузпа). За гостите се разписа Ойхан Сансет (41).  Тимът от Билбао игра с 10 души в последния половин час, след като Йерай Алварес беше изгонен при нарушението за дузпата.

Първата голова възможност в мача бе за Атлетик в 12-ата минута, но Иняки Уилямс загуби дуела с вратаря на домакините. В 25-ата минута Сосиедад поведе с гола на Сьорлот, който овладя топката в наказателното поле и я прати във вратата за 1:0. Скоро след това падна и втори гол - Давид Силва отне топката в средата на терена и изведе отлично Такефусе Кубо, който не пропусна за 2:0.

Атлетик върна интригата три минути по-късно с гол на Ойхан Сансет, който засече центриране на Юри Берчиче - 2:1. Надеждите за изравняване обаче рухнаха 30 минути преди края, когато Кубо бе повален в наказателното поле от Алварес. Реферът посочи бялата точка и изгони защитника на Атлетик, а Микел Оярбасал реализира дузпата за 3:1.
 
Победата доближи Реал Сосиедад на 3 точки от втория в класирането Реал Мадрид, който обаче е с мач по-малко.