Отборите на Реал Сосиедад и Барселона се изправят един срещу друг в непредвидим сблъсък от междинния 33-и кръг в испанската Ла Лига. Срещата е днес от 22:30 часа и ще бъде предавана на живо по MAX Sport 4.

„Баските“ продължават да мечтаят за участие в Шампионската лига догодина, като заемат шестата позиция с 55 точки, с пет по-малко от четвъртия Севиля.

„Каталунците“ пък допуснаха изненадваща загуба от борещия се оцеляване Кадис с 0:1 и то на „Камп Ноу“ в предишния кръг и по този начин беше сложен край на серията на тима от 15 поредни мача без загуба в първенството. Барса заема третата позиция с 60 точки, като изостава с една от шампиона Атлетико Мадрид, който е втори.

Gullivver/GettyImages
47 снимки

Треньорът на Реал Сосиедад Иманол Алгуасил няма да може да разчита за днешния сблъсък на контузените Андер Баренечеа, Начо Монреал, Микел Оярсабал, и Карлос Фернандес, докато Давид Силна е наказан заради получения червен картон при нулевото равенство срещу Реал Бетис в предишния кръг.

Наставникът на Барселона Шави също има доста кадрови проблеми. Аут за мача днес са контузените Педри, Сержи Роберто, Самюел Умтити, Ансу Фати и Абдесамад Езалзули. Под въпрос до последно пък ще са Жерар Пике и Даниел Алвеш.

По-рано през сезона Барселона надигра Реал Сосиедад с 4:2 през август миналата година.

КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


22:30 часа | РЕАЛ СОСИЕДАД – БАРСЕЛОНА

Ла Лига, 33-и кръг

РЕАЛ СОСИЕДАД (4-3-3): Ремиро, Салдуа, Субелдия, Льо Норман, Рико, Субименди, Мерино, Янузай, Рафиня, Сьорлот, Исак

Старши треньор: Иманол Алгуасил Беренечеа

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Щеген, Пике, Араухо, Бускетс, Дембеле, Дани Алвеш, Жорди Алба, Феран Торес, Ф. Де Йонг, Обамеянг, Гави

Старши треньор: Шави Ернандес


Главен съдия: Карлос Дел Серо Гранде, Испания

Стадион: „Реале Арена“, Сан Себастиан, Испания