Отборът на Реал Мадрид не допусна изненада при домакинството си на Осасуна в мач от 34-ия кръг на Примера дивисион. Тимът на Зинедин Зидан се наложи с 2:0 на стадион „Алфредо ди Стефано” и отново се доближи на само две точки от лидера Атлетико Мадрид, който по-рано през деня също записа победа над Елче с 1:0.

Реал реши нещата в своя полза само в рамките на пет минути през втората част, когато последователно се разписаха Едер Милитао и Каземиро.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Мачовете на другите преследващи на върха – Барселона и Севиля са съответно в неделя и понеделник срещу Валенсия и Атлетик Билбао.

Следващият кръг пък може да даде отговори на много въпроси, тъй като четирите претендента за титлата излизат в преки сблъсъци. Барселона посреща Атлетико Мадрид, докато Реал Мадрид приема Севиля.

Вижте класирането в Ла Лига.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Първият удар в мача бе отправен от Еден Азар още в 3-ата минута на срещата. Белгиецът открадна в половината на Осасуна, напредна добре и след като нагласи топката на десния си крак стреля, но покай вратата.

В 9-ата минута Авия имаше възможност да стреля към вратата на домакините след грешка в отбраната на Реал. Нападателят на гостите овладя и веднага стреля технично, но право в ръцете на вратаря. В 14-ата минута Каземиро пробва да изненада стража на гостите Евера с удар от централната линия. Халфът на домакините видя, че вратарят на Осасуна е излязъл доста напред пред голлинията си и пробва прехвърлящ удар, който обаче прехвърли и вратата.

Постепенно футболистите на Осасуна започнаха по-сериозно да поглеждат към вратата на своя противник и се настаниха по-трайно в половината на „белите”. В 22-ата минута Санчес проби много добре отляво и пробва центриране в наказателното поле. Топката обаче застрашително се насочи към вратата на Куртоа, който внимаваше и изби.

Реал - Осасуна 2:0

източник: SofaScore.com

Последваха силни минути за Реал Мадрид. Удари на Еден Азар и Милитао бяха спасени от Серхио Ерера, който действаше солидно на голлинията. В 29-ата минута отново Милитао стреля опасно с глава, но Ерера бе на мястото си и спаси.

Минута преди края на първата част Авия реализира с глава след центриране на Ману Санчес, но попадението бе отменено заради засада на нападателя.

В 54-ата минута Осасуна имаше страхотна възможност да открие резултата, но гостите не успяха да се възползват. При контраатака, четирима играчи на Осасуна излязоха срещу двама от Реал, но не успяха да развият добре нападението. Все пак се стигна до далечен удар на Монкайола, който попадна в обсега на Куртоа. Вратарят бе затруднен и не успя да улови, но след това бранител изчисти топката.

В 67-ата минута Родриго пробва изненадващ удар по диагонала и бе много близо до това да реализира във вратата на Осасуна. Той преодоля бранител на гостите и стреля силно, но топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Ключовият момент в мача на „Алфредо ди Стефано” дойде четвърт час преди края. След поредния корнер пред вратата на Осасуна, Иско центрира прекрасно в наказателното поле, където Едер Милитао с глава насочи много прецизно топката в левия ъгъл на вратата.

Само пет минути по-късно домакините удвоиха предната си с доста случаен гол на Каземиро. Карим Бензема се понесе към наказателното поле и след като стигна границата му, реши да комбинира с Каземиро вдясно. Той обаче не успя да поведе добре топката, но я отклони достатъчно, за да залъже стража на гостите, който само изгледа как коженото кълбо влиза в мрежата за 2:0.

FT РЕАЛ – ОСАСУНА 2:0

1:0 Милитао 75', 2:0 Каземиро 80'

Стадион: „Алфредо ди Стефано”, Мадрид

Рефер: Гилермо Куарда

Реал (4-4-2): Куртоа – Одрисола, Милитао, Варан, Марсело – Асенсио, Каземиро, Антонио Бланко, Азар – Бензема, Винисиус

Треньор: Зинедин Зидан

Осасуна (4-3-3): Ерера – Видал, Ернандес, Гарсия, Санчес – Торес, Монкайола, Торо – Хави Мартинес, Авия, Рубен Гарсия

Треньор: Ягоба Арасате