Реал Мадрид окончателно премахна кръста от емблемата си, за да може да увеличи продажбите си на пазара в страните от Близкия изток.

Основната цел на испанския гранд е да може да реализира по-голяма продажба на своите фланелки, към които по принцип има много сериозен интерес в този регион.

След широка дискусия президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече даде ход на премахването на кръста от логото на клуба. Това е част от сделка с шест страни от въпросния регион, за които символът е "чувствителна тема".

Въпросните държави, в които кръстът няма да бъде наличен на тениските и аксесоарите на Реал Мадрид, са Катар, Саудистка Арабия, Кувейт, ОАЕ, Бахрейн и Оман.

Промяната се налага от сключена наскоро сделка между основния спонсор на "галактикос" - „Emirates“ и производителя на диверсифицирана конфекция "Marka".

Без Кристиано в идеалния състав за първия полусезон в Ла Лига

Случаят съвсем не е прецедент, като преди 3 години Реал Мадрид отново премахна кръста от емблемата си, заради подобен тип съображения, този път в полза на Националната банка на Абу Даби.

„Трябва да се съобразим с пазара в този регион, където са чувствителни относно продукти, на които е изобразен кръста“, коментира вицепрезидентът на „Marka“ Халед ал-Меири пред „Reuters“.