Реал Мадрид стартира успешно втория полусезон в испанската Ла Лига, успявайки да вземе победа с 2:0 срещу Валядолид на стадион „Хосе Сорийя“ в късния мач от петъчната програма на 15-ия кръг в Ла Лига. Карим Бензема реализира от дузпа в 84-а минута. Пет минути по-късно отново французина оформи крайния резултат. 

31 снимки

Реал започна с натиск мача и в първите 10 минути буквално не оставяше Валядолид да си излезе от половината. На два пъти "лос бланкос" имаха и претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия. 

В 18-а минута с голям пропуск се отчете Карим Бензема. След страхотна работа отляво на Винисиус той стреля, а Масип успя да се намеси и да избие. Това постави топката на Бензема около точката за дузпата, но на почти празна врата той някак не уцели целта и стреля над вратата. 

Валядолид постепенно успя да се окопити и на няколко пъти играчите на домакините пробваха удари към вратата на Куртоа, макар и неточни. В 36-а минута белгийският страж трябваше да показва пълния си плонж, за да извади силен далечен удар от страна на Роке Меса. 

В 50-та минута Марко Асенсио получи възможност да стреля, но си спечели само корнер, след който Рюдигер игра с глава, но не насочи добре топката. Гостите обчае продължаваха да се измъчват жестоко срещу добре подредения тим на домакините. 

В 68-а минута Винисиус се справи отлично с бранител в ситуация 1 на 1, но от много малък ъгъл не успя да прехвърли вратаря Масип. 

Решителният момент обаче дойде в 80-а минута. След изпълненеи на ъглов удар за Реал Антонио Рюдигер стреля с глава, но неговият удар беше блокиран с ръка от съперников защитник. След намеса на ВАР беше отсъдена дузпа, а играчите на домакините протестираха много бурно, заради което Серхио Леон беше изгонен, а двама негови съотборници получиха жълти картони. Бензема обаче показа хладнокръвие и реализира за 1:0. 

Минута преди края на редовното време всичко беше решено след бърза контраатака. Камавинга се впусна в нападение и намери Бензема на точката на дузпата, а голаджията не пропусна за 2:0. 

Ето и съставите на двата тима:

Реал МадридКуртоа, Карвахал, Рюдигер, Алаба, Менди, Валверде, Себайос, Кроос, Асенсио, Бензема, Винисиус;