Реал Мадрид ще направи всичко по силите си да докара някой измежду Жозе Моуриньо и Маурисио Почетино за началото на следващия сезон. Настоящият треньор на „лос бланкос” Сантиаго Солари бе назначен през октомври на мястото на Жулен Лопетеги, като договорът му е за два сезона, но се очаква той да не бъде продължаван, както следва.

Първоначално той бе назначен за временен наставник на тима, но испанските правила гласят, че новият треньор трябва да бъде назован в рамките на две седмици, след като предходният бъде освободен. 42-годишният специалист редува силни със слаби изяви, като отборът му допусна ужасна загуба с 0:3 през седмицата в мач-реванш за Купата на Краля от Барселона. Това като цяло промени настроението на „Бернабеу”, а Солари пропусна възможност за трофей през първия си сезон.

Английският Evening Standart твърди, че още една загуба в събота вечер – отново срещу Барселона, този път в Ла Лига, ще сложи край на престоя на испанеца в Мадрид. Изданието твърди, че евентуален успех ще позаздрави позициите му до края на кампанията, но със сигурност той няма да продължи да ръководи 13-кратния европейски шампион. Босовете на Реал Мадрид са твърдо решени да доведат в Испания Маурисио Почетино или Жозе Моуриньо.

И докато Специалния в момента си почива след работата си в Манчестър Юнайтед, то Почетино е начело на Тотнъм. Моуриньо има опит с ръководенето на Реал Мадрид, докато Почетино е под договор с Тотнъм, а босът на английския тим Даниел Леви не би се разделил със своя треньор, ако не бъде платена откупната му клауза – 30 милиона паунда.