Реал Мадрид официално обяви, че младият талант Ашраф Хакими ще бъде новият №19 в първия тим. 18-годшният десен бранител ще трябва да се справи с отговорността да бъде качествена алтернатива на титуляря Даниел Карвахал.

Зидан: Всички сме на една лодка, няма А и В отбор

Хакими е получил доверието на треньора Зинедин Зидан, когото го взе на лятна подготовка с основния състав. Както е известно, Реал загуби част от своята вариативност  в зоната след продажбата на Данило в Манчестър Сити.

Очевидно младият мароканец е впечатлил треньорския щаб, който иначе проучваше серия от варианти. Десният бранител на Пари Сен Жермен Тома Мюние попадаше сред тях, а същото важеше и за преквалифицирането на Начо Фернандес. Последният кандидат бе друг кадър от клубната школа – Алваро Техеро.

Диктатурата на Зидан!

Със сигурност Зидан няма да товари таланта още от самото начало, като при евентуален проблем с Карвахал първи опции ще бъдат Начо Фернандес и новопривлеченият ляв бранител Тео Ернандес. Откакто е начело на Реал, френският тактик доказа, че не се страхува да разчита на младоци и ротациите му наистина отварят подобни възможности.