След като за кратко медиите в Испания зашумяха около низвергнатия в Реал Мадрид Фабио Конетрао и го обявиха за изчезнал, сега подеха друга тема около него. Според вестник "Марка", клубът му се чуди как да го разкара и да се освободи от заплатата, която му плаща в момента. 

Португалецът категорично не попада в сметките на наставника Жулен Лопетеги, но няма намерение да разтрогва по взаимно съгласие договора си с "белите". Той е обвързан с европейския клубен шампион до края на току-що започналия сезон. Заплатата му е 4 млн. евро на сезон. 

Агентът на коентрао Жорже Мендеш е ангажиран да му намери нов отбор. Но към него към този момент няма абсолютно никакъв интерес. От Реал са готови да го пуснат без абсолютно никакъв финансов иск, просто защото няма смисъл да тежи на бюджета с възнаграждението си и да не бъде ползван. 

Португалецът игра под наем в Спортинг Лисабон миналия сезон, но не си уреди постоянен трансфер. Той тренира самостоятелно на базата на мадридчани в последните няколко седмици и няма никакъв достъп до заниманията на първия отбор, като няма и да получи такъв занапред, ако не бъде продаден.