Отборът на Реал Мадрид разби с 4:0 Барселона при визитата си на „Камп ноу” в полуфинален мач реванш в турнира за Купата на краля. Шоуто в Барселона открадна Карим Бензема, който вкара хеттрик срещу „каталунците”. Другото попадение бе дело на Винисиус Жуниор, който също направи великолепен двубой. Така въпреки поражението в първия мач с 0:1, Реал намери място във финала на надпреварата, където ще има за съперник отбора на Осасуна, който във вторник вечер отстрани Атлетик Билбао след продължения.

Gulliver/GettyImages
95 снимки

Още във 2-ата минута на срещата, Барселона имаше прекрасна възможност да открие резултата. Гави получи отляво в наказателното поле, където бе оставен абсолютно непокрит. Той овладя и центрира остро към свой съотборник във вратарското поле, но Камавинга внимаваше и изби в ъглов удар. Минута по-късно домакините имаха претенции за дузпа, след като играч на гостите игра с ръка в наказателното поле, но главният рефер не видя умисъл в действията му. Ситуацията бе преразгледана с ВАР, който потвърди решението на съдията.

В 12-ата минута Родриго получи отдясно и центрира много добре към Винисиус на далечната греда, който обаче бе изпреварен от Араухо, а след това топката рикошира в играча на Реал Мадрид и излезе в аут, въпреки претенции на бразилеца за корнер.

Малко след четвърт час игра дойде и първият жълт картон в мача. Изненадващо той бе за старши треньора на Барселона Шави Ернандес за бурна реакция срещу решение на главния съдия.

Малко по-късно Висиниус и Гави също влязоха в пререкания, след като играчът на Барселона наруши правилата, а след това задържа топката. Винисиус се опита да вземе коженото кълбо от ръцете му, а това доведе до напрежение и размяна на остри реплики. В крайна сметка и двамата бяха официално предупредени.

Барселона - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

В 33-ата минута Бензема пробва да изненада Тер Стеген с удар от малък ъгъл, който обаче не затрудни особено вратаря на домакините.

Реал успя да изненада Барселона в продължението на първата част с първата си голова възможност. След прекрасна контраатака Винисиус намери Бензема отдясно, французинът овладя и веднага върна към своя съотборник, който стреля от десетина метра. Бранител успя да парира за момент топката, която обаче пресече голлинията, а след това Бензема я добута в мрежата за 1:0. В крайна сметка попадението бе записано на името на бразилеца.

Втората част започна отлично за гостите от Реал, които в 51-ата минута вкараха втори гол, обръщайки изцяло резултата от двата мача в своя полза. Второто попадение за „кралете” бе дело на Карим Бензема. Лука Модрич получи на тъчлинията отдясно, напредна между трима бранители на Барселона и намери Бензема на границата на наказателното поле фронтално срещу вратата. Французинът стреля с премерен удар в долния десен ъгъл на вратата и удвои преднината на своя тим.

Барселона - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

В 56-ата минута Араухо пропусна отличен шанс отново да изравни общия резултат в сблъсъка. Защитникът на домакините открадна топката на двама бранители в бяло в наказателното поле, но ударът му по диагонала мина покрай вратата.

Само две минути по-късно ситуацията за Барселона стана много трудна. Кеси фаулира Винисиус в наказателното поле на Барселона, а реферът не се поколеба да посочи бялата точка, въпреки че контактът не бе толкова сериозен. Въпреки протестите от страна на играчите на Барселона, дузпата бе факт. С изпълнението ѝ се нагърби Бензема, който не сгреши и вкара втория си гол в мача.

Карим Бензема и Асенсио имаха великолепни възможности да увеличат преднината на своя тим, но французинът стреля над вратата от отлична позиция, а изстрелът на Асенсио бе избит в ъглов удар от Тер Стеген.

Девет минути преди края на редовното време Бензема все пак успя да оформи своя хеттрик. След много добра контраатака, започната от Винисиус още от половината на гостите, бразилецът напредна, пробягвайки над 40 метра, за да пусне пас между двамата централни бранители на Барселона, намирайки непокрития Бензема, който без никакви проблеми прати топката покрай Тер Стеген, за да оформи погрома за домакините.  

Барселона - Реал Мадрид

източник: GettyImages/Gulliver

FT • БАРСЕЛОНА – РЕАЛ 0:4 (1:4 общ резултат)

Барселона: 1 Тер Стеген, 4 Араухо, 23 Кунде, 17 Алонсо, 28 Балде, 20 Серджи Роберто, 5 Бускетс, 19 Кесие, 22 Рафиня, 30 Гави, 9 Левансовски

Старши треньор: Шави Ернандес

Реал: 1 Куртоа, 2 Карвахал, 3 Милитао, 4 Алаба, 8 Кроос, 9 Бензема, 10 Модрич, Камавинга, 15 Валверде, 20 Винисиус, 21 Родриго

Старши треньор: Карло Анчелоти