Реал Мадрид започна работа по завръщането на Жозе Моуриньо на треньорския пост в клуба. Плюсът на португалеца пред всички останали негови конкуренти е това, че той е готов да поеме отбора веднага.

Ръководните фактори в испанския клуб вече са влезли в контакт с агента на португалския специалист – Жорже Мендеш, за да обсъдят условията, при които Моуриньо е готов да се завърне на „Сантиаго Бернабеу“.

Специалния води Реал Мадрид от 2010 до 2013 година.

„Кралете“ вече са отправили оферта, която Моуриньо обсъжда.

Проблем пред Моуриньо може да се окажат неговите отношения с някои от футболистите от предишния му период в клуба. От тогава са останали още седем играчи, а с някои от тях Специалния не се намира в никак добри отношения.

Самият Серхио Рамос е в много обтегнати взаимоотношения с Моуриньо. Смята се, че капитанът на Реал Мадрид е категорично против завръщането на португалеца на „Сантиаго Бернабеу“.

Клубът трябва първо да убеди Моуриньо, който има съмнения относно приемането на офертата. Връзката му с играчите и с някои членове на борда на директорите го правят предпазлив във взимането на решение да се завърне на „Сантиаго Бернабеу“.

Следващите часове ще бъдат ключови за наемането на Моуриньо. Реал Мадрид работи срещу часовника, за да си осигури новия треньор. Планът на Флорентино Перес е Сантиаго Солари да не бъде на треньорската скамейка в неделния мач срещу Реал Валядолид, а отборът да бъде ръководен от новия наставник на отбора.