Европейският клубен шампион Реал Мадрид ще предложи нов дългосрочен договор на защитника Едер Милитао.

Макар кариерата му на "Сантяго Бернабеу" да не започна по най-добрия начин, в последните два сезона 24-годишният бразилец се превърна в основен стълб в отбраната на "кралете", особено след напускането на Серхио Рамос и Рафаел Варан. Затова в клуба смятат да го възнаградят с нов договор, с който да го обвържат за дълги години напред, твърди италианският трансферен гуру Фабрицио Романо.

Настоящият договор на Милитао е за още три години. Въпреки това мадридчани се готови още сега да му предложат удължаване до 2028 година. Естествено, в новия контракт ще бъдат заложени и по-високи финансови параметри за играча. Друг важен момент обаче, е че в него ще бъде включена и огромна клауза за откупуване на стойност 1 милиард евро, с която да се отблъснат всякакви други клубове, които проявяват интерес към бразилеца.

Милитао бе привлечен в Реал от Порто през 2019 година срещу 50 милиона евро. До момента той има 97 мача, 4 гола и 5 асистенции за "белия балет". Откакто е в клуба той спечели 2 титли на Испания, Шампионската лига, Суперкупата на Европа и два пъти Суперкупата на Испания.