Отборът на Реал Мадрид разби тима на Атлетик Билбао с 3:0 в мач от 33-ия кръг на Примера дивисион, а над всички на „Сантяго Бернабеу” бе нападателят на домакините Карим Бензема, който реализира три попадения. Това бе победа номер 20 за „белия балет” през сезона в испанския шампионат.

С успеха си днес Реал се доближи на четири точки до второто място и Атлетико Мадрид.

Първото полувреме на „Сантяго Бернабеу” премина не по вкуса на домакините, които въпреки че владееха повече топката, така и не успяха да отправят нито един точен удар във вратата на своя противник.

През втората част обаче, тимът на Зинедин Зидан не остави никакво съмнение за превъзходството си и успя да отбележи цели три безответни попадения. Второто полувреме започна отлично за домакините, които успяха да поведат в резултата веднага след подновяването на играта.

Бензема отбеляза първия си гол в мача в 47-ата минута, когато с глава засече центриране на Марко Асенсио отляво. Вторият гол на французина дойде отново след удар с глава. Четвърт час преди края на срещата, Бензема се извиси над всички в наказателното поле след центриране от корнер и успя да насочи неспасяемо топката в мрежата за 2:0.

Крайният резултат бе оформен в продължението на срещата, когато отново Карим Бензема. Нападателят се възползва отлично от изключителна грешка на вратаря на гостите, който излезе извън наказателното си поле, но не успя да отиграе добре. Отбраната на Билбао също не  успя да изчисти топката и я подари на Бензема, който от близо 40 метра прехвърли вратаря и реализира за 3:0.

С победата Реал събра 64 точки и изостава с 4 от втория Атлетико Мадрид само 5 кръга преди края. Атлетик Билбао е на седмо място с 46 точки.