Защитникът на Ливърпул Андрю Робъртсън е попаднал в трансферните планове на Реал Мадрид за лятната селекция на клуба. "Белият балет" се готви за доста активно лято на пазара след като тимът остана единствено с Купата на Испания този сезон. Затова се очаква тимът да бъде подсилен във всички зони, а за защитата приоритет ще бъде намирането на класен ляв бек и испанците са насочили поглед към 29-годишния шотландец, твърди "Скотиш Дейли Мейл".

Юрген Клоп няма никакво желание да се разделя с един от най-постоянните си играчи в последните години. Робъртсън има ключова роля в тима, като е полезен както в отбрана, така и с асистенциите си в атака. От друга страна обаче мърсисайдци може и да бъдат притиснати за евентуална продажба от самия играч, който навлиза в такъв етап от кариерата си, в който трудно би отказал предложение от клуб като Реал.

Робъртсън бе привлечен на "Анфийлд" през 2017 година от Хъл Сити и в началото никой не очакваше, че ще се превърне в толкова важен играч за клуба. Той обаче доказа, че е изключително качествен футболист и до момента има 267 мача, 8 гола и 63 асистенции за мърсисайдци. Освен това той е и национал на Шотландия с 60 мача и 3 гола на сметката си.

Договорът на Робърстън с Ливърпул е до 2026 година, така че на "Анфийлд" ще са в силна позиция при евентуални преговори за негова продажба. Реал ще трябва да приготви над 50-60 милиона евро, ако иска да се стигне до евентуална сделка.