Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан включи полузащитника на Челси Н‘Голо Канте в списъка си с трансферни цели за следващото лято, съобщи The Athletic.

Това лято Реал отмъкна от "сините" най-добрия им играч Еден Азар. До края на неговия договор оставаше само една година и Челси бе принуден да приеме офертата на "кралския клуб". По сходен начин Реал привлече от "Стамфорд Бридж" и вратаря Тибо Куртоа преди 12 месеца.

The Athletic твърди, че Реал вече планира нова офанзива за футболист на Челси. Зидан е съобщил на ръководителите на клуба, че трябва да положат максимум усилия за привличането на Канте. Зизу е убеден, че неговият сънародник е един от най-добрите опорни халфове в света и ще помогне на Реал да си върне доминиращото положение в европейския футбол.

Първоначално Зидан е искал да доведе Канте в Мадрид още това лято, но се е примирил с факта, че този трансфер не може да бъде осъществен едновременно с покупката на Азар. Очаква се Реал да предложи за 28-годишния френски национал около 100 млн. паунда. Мадридчани може да се конкурират за играча с други клубове, включително Пари Сен Жермен. /БГНЕС