Реал Мадрид се подсили с една от най-обещаващите млади бразилски звезди Родриго. Но въпреки това няма да бърза да го присъедини към състава си, а ще го остави да трупа още опит с досегашния си клуб Сантос. 

Според вестник "Ас", босът Флорентино Перес се е договорил с южноамериканците за начина, по който ще се процедира около преминаването му на "Сантиаго Бернабеу". Родриго ще има правото да премине в Мадрид на 9 януари, когато навърши необходимата възраст да работи в Европейския съюз. Но ще дойде в Испания на 7 юли за старта на подготовката за следващия сезон. 

Причината за това забавяне е, че той ще участва със състава на Бразилия за юноши до 19 г. на Копа Америка. Той се провежда от 20 януари до 13 февруари. След това ще бъде част от състава на Сантос за щатските първенства, за да трупа опит. 

И чак след отварянето на летния трансферен прозорец през юли ще бъде активиран 6-годишният му договор с Реал. Младокът, който в родината си е сравняван с Неймар, струва на мадридчани 45 млн. евро, а сделката е оценявана като истински трансферен удар за "белите".