Реал Мадрид и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 1:1 в дербито на столицата от 23-я кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" бяха с човек по-малко, след като Анхел Кореа бе изгонен в 64-а минута за удар без топка срещу Антонио Рюдигер. Голът за отборът на Диего Симеоне бе дело на Хосе Хименез, а за "Белия балет" точен бе младата надежда Алваро Гонсалес. С това равенство Реал Мадрид остава на втора позиция с 52 точки, докато Атлетико е 4-и с 42 пункта на сметката си.

Още в 6-а минута гостите от Атлетико имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Валверде, но съдията посочи играта да продължи. Постепенно Реал Мадрид наложи своето темпо и създаде няколко голови положения, но те не представляваха сериозна заплаха за опонента. В 23-а минута Антонио Рюдигер бе намерен от статично положение, но ударът с глава на защитника попадна право в обятията на Ян Облак.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

Две минути след това Дани Себайос получи пространство пред наказателното поле и след хубаво овладяване опита удар от разстояние с десния крак, който профуча покрай дясната греда на вратата на Атлетико Мадрид. В 27-а минута Яник Ферейра Караско можеше да отбележи директно от корнер, но защитник се намеси в последния момент. Това бе и всичко за първата част, а двата отбора се оттеглят при резултат 0:0 на почивката.

През второто полувреме Реал продължи да е по-активният отбор, но не успяваше да създаде чисто голово положение, тъй като защитата на Атлетико бе добре позиционирана и не даваше големи пространства на съперника. В 65-а минута Анхел Кореа удари без топка с лакът Антонио Рюдигер, като съдията показа директен червен картон на играча на "дюшекчиите". 

Реал Мадрид Атлетико Мадрид статистика

източник: Sofascore

В 78-а минута Антоан Гризман изпълни пряк свободен удар, а Хосе Хименес се извиси във въздуха и стреля с глава, като не остави шансове на Тибо Куртоа, след като ударът удари десния страничен стълб и влетя във вратата - 1:0 за Атлетико Мадрид. Ян Облак трябваше да направи две бляскави спасявания, за да откаже футболисти на Реал Мадрид, но в 85-а минута след центриране от корнер на Тони Кроос, резервата Алваро Родригес се извиси във въздуха и нанесе удар с глава, отскочил от долната част на дясната греда право в мрежата - 1:1. Две минути след това Карим Бензема опита удар от дистанция, но Облак внимаваше и улови.

До края на срещата Реал установи натиск, но не успя да направи пълния обрат и така двата отбора поделиха точките.

 

Стартови състави:

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 6. Начо Фернандес, 22. Антонио Рюдигер, 3. Едер Милитао, 2. Дани Карвахал, 19. Дани Себайос, 8. Тони Кроос, 15. Федерико Валверде, 11. Марко Асенсио, 20. Винисиус Жуниор, 9. Карим Бензема.

Треньор: Карло Анчелоти

Атлетико Мадрид: 13. Ян Облак, 23. Рейнилдо Мандава, 22. Ммарио Ермосо, 15. Стефан Савич, 16. Науел Молина, 24. Пабло Бариос, 6. Коке, 17. Саул Нигес, 14. Маркос Йоренте, 9. Яник Ферейра Караско, 8. Антоан Гризман

Треньор: Диего Симеоне