Реал Мадрид се доближи само на точка от втория Атлетико Мадрид след минимален успех с 2:1 над Леганес в мач от 34-ия кръг на Примера дивисион.

Голямата звезда на тима Кристиано Роналдо получи почивка и изобщо не взе участие в мача, но бе подобаващо заместен от Гарет Бейл, който пропусна сблъсъка в Шампионската лига срещу Байерн през седмицата, спечелен от „белите“ с 2:1 в Мюнхен.

Именно уелсецът откри за домакините с гол още в осмата минута на „Бернабеу“. След многоходова атака за „белите“, топката бе изстреляна към вратата, но след рикошет в защитник стигна до Бейл, а нападателят с ножичен удар успя да я насочи във вратата.

В последната минута на първата част Борха Майорал вкара на празна врата след центриране отляво. При попадението му останаха съмнения за засада, но при повторенията ясно се вижда, че последният, който играе с топката преди Майорал да я вкара в мрежата е футболист на гостите.

През втората част фубтолистите на Леганес стигнаха до гол, който постави тима на Реал под сериозно напрежение в последните минути на срещата. 

В 66-ата минута Дарко Брашанац върна един гол за Леганес, а гостите доиграха срещата с човек по-малко заради червен картон на Габриел в 90-ата минута.

След този успех Реал Мадрид е на трето място в класирането с актив от 71 точки. Леганес има 40 точки е заема 16-ото място до момента.