Отборът на Реал постигна очаквана победа над Хетафе в отложен мач от първия кръг на Примера дивисион. Домакините не оставиха никакво съмнение в превъзходството си през целия мач, въпреки че двете попадения за „белите” дойдоха късно.

Резултатът бе открит едва в 60-ата минута на срещата, въпреки няколкото отлични възможности за гол преди това. Карим Бензема се разписа с глава, малко по-късно бранителят Ферлан Менди също записа името сред голмайсторите.

Със спечелените три точки днес Реал събра актив от 46 пункта и изпревари във временното класиране вечния съперник Барселона. Възпитаниците на Зинедин Зидан са втори с 43 точки в 21 мача. Абсолютно същите показатели има и Барселона, но каталунците са с по-лоша голова разлика. Лидерът Атлетико Мадрид е с два мача по-малко и цели осем точки повече от преследвачите си.


Gulliver/GettyImages
17 снимки

Първият шанс за гол в мача дойде още в 5-ата минута и очаквано се разкри пред вратата на Хетафе. Каземиро бе много близо до откриването на резултата, но от близка дистанция прати топката високо над вратата.

Домакинският натиск продължи и в следващите минути. Не бе изминал и четвърт час то мача, когато Карим Бензема нацели гредата зад вратаря на Хетафе. Французинът засече коженото кълбо с глава след центриране от корнер, но късметът не бе на негова страна.

В 37-ата минута стражът на гостите Давид Сориа трябваше да се намесва решително. Лука Модрич пробва рефлексите на вратаря, който обаче показа класа и успя да отрази удара на хърватина и изби в корнер.

Малко по-късно Карим Бензема също стреля, но ударът му бе блокиран от бранител и изобщо не затрудни Сориа.

Второто полувреме започна с нова възможност за домакините, в чиято основа отново бе Карим Бензема, И този път неговият изстрел бе отразено т вратаря на Хетафе.

Нищо обаче не попречи на французина в 60-ата минута, когато най-накрая Реал поведе в резултата. Винисиус намери непокрития Бензема в близост до вратата, а той след поредния си опит с глава, успя да се разпише и да даде преднина на домакините.

След допуснатия гол от страна на гостите, Хетафе тотално свали гарда, което допълнително улесни домакините. Само седем минути, след като поведоха в резултата, футболистите на Реал вкараха втори гол в срещата, с който окончателно убиха интригата в мача. В неочакван голмайстор за „белите” се превърна бранителят Ферланд Менди, който показа умения с топка в крака. Защитникът овладя добре едно центриране в наказателното поле и след като обработи топката, я насочи в мрежата за 2:0.

FT / РЕАЛ – ХЕТАФЕ 2:0

1:0 Бензема 60', 2:0 Менди 67'

Стадион: „Алфредо ди Стефано”, Мадрид

Рефер: Хавиер Алберола


Реал (4-2-3-1): Куртоа – Менди, Варан, Начо, Марсело – Каземиро, Модрич – Марвин, Асенсио, Винисиус – Бензема

Треньор: Зинедин Зидан

Хетафе (4-4-2): Сориа – Дамиан, Софиан Чакла, Кабако, Оливейра – Портильо, Максимович, Арамбари, Кукурея – Анхел, Кучо

Треньор: Хорге Бордилас