Сезонът в Испания вече започна, а днес е време на големите имена да излязат на сцената. Реал Мадрид пътува до Билбао, където местният Атлетик често създава проблеми на противниците си. Срещата започва в 22:30 и ще бъде излъчена пряко по MAX Sport 4.
Към невероятния талант Джуд Белингам, "кралският клуб'' добави още Арда Гюлер, Фран Гарсия, Брахим Диас и Хоселу
Карло Анчелоти все още не е намерил заместник на Карим Бензема. На тази позиция специалистът разполага именно с привлечения под наем Хоселу. Той вероятно няма да е титуляр и в атака ще се използва нещо по разчупено.
 
Бразилското дуо съставено от Винисиус и Родриго ще е ангажирано със създаването на положения, а малко зад тях ще застане Белингам. Английският полузащитник ще е с по-свободна роля, а включванията му от втора позиция често остават мистерия за защитниците.
 
В средата на терена Камавинга и Чуамени ще започнат да взимат диригентската палка от Кроос и Модрич. В защита дилемата е на позицията ляв бек. Там Фран Гарсия може да дебютира, но е по-възможно Алаба да започне от първата минута.
 
На вратата Лунин ще замести Куртоа, който е с тежка травма и е аут за дълъг период от време.
 
Домакините запазиха гръбнака на отбора и няма да имат нужда от адаптиране на нови футболисти. Единствено името на Иниго Луис де Галарета прави впечатление. Той беше привлечен като свободен агент, а за последно направи солиден сезон с Майорка.
 Ернесто Валверде няма да изненада с избор на стартов състав и ще опита да спъне Реал още в първия кръг. 
 
Скоростта на братята Уилиямс и креативността на Сансет зад тях може да изиграе ключова роля за да бъде наказана отбраната в бяло. Най-голямото предимство на "баските лъвове" си остава публиката, която прави "Сан Мамес" доста негостоприемен.
 
Стартови състави:
 
Атлетик Билбао: Симон, Де Маркос, Вивиан, Паредес, Лекуе, Галарета, Весга, Н. Уилямс, У. Гомес, Мунияин, И. Уилямс

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Гарсия, Валверде, Камавинга, Чуамени, Белингам, Родриго, Винисиус