Отборът на Реал Мадрид получи двоен удар, след като скенер потвърди, че Карим Бензема има фрактура на пръста, докато Хесус Вайехо е получил травма на подколянното сухожилие на тренировка.

Френският нападател получи контузията при успеха с 2:1 като гост над Бетис в неделен двубой от Ла Лига и напусна терена на почивката, като според испанските медии той може да пропусне три седмици.

"Той е бил диагностициран с фрактура на пръста на дясната ръка. Ще продължим да следим ситуацията с играча“, се казва в официално изявление на мадридския клуб.

Вайехо напусна тренировката на Реал в сълзи, съобщи "AS". 22-годишният централен защитник игра в едва два мача от началото на сезона поради серия от контузии, като това е четвъртата му от старта на кампанията.

Бензема и Вайехо се присъединяват към Гарет Бейл, Тони Кроос, Тибо Куртоа, Марко Йоренте, Марко Асенсио и Мариано Диас, които са също в лазарета на ,,кралския клуб“. Действащият трикратен европейски клубен шампион е четвърти в Ла Лига и се изправя срещу Леганес в реванш от осминафиналите за Копа дел Рей, преди да приеме у дома третия в таблицата Севиля в събота.