Полузащитникът Едуардо Камавинга и Реал Мадрид са започнали преговори за подновяването на договора му след силното му представяне, което може да доведе и до увеличение на откупната клауза до 1 милиард евро. Французинът подписа с „Лос Бланкос“ през 2021-а година за около 31 милиона евро.

Камавинга спечели титлата в Ла Лига и 14-ата Шампионска лига с Реал през първия си сезон на „Сантиаго Бернабеу“ и се превърна в основна част от отбора в края на кампанията, заменяйки по-възрастните от него Лука Модрич и Тони Кроос, внасяйки също така необходимата енергия на отбора.

Gulliver/GettyImages
69 снимки

Сега The Athletic твърди, че засиленото му влияние в състава е убедило Реал да го задържи за с още една година или вероятно дори две. Настоящият му договор е до лятото на 2027-а година, но въпреки това столичани искат да го задържат за още по-дълго.

Изданието съобщава, че треньорът Карло Анчелоти е впечатлен от отношението и развитието на Камавинга. Централният полузащитник също изненада всички на Световното първенство в Катар, където беше използван от селекционера на Франция Дидие Дешан като ляв бек, а оттогава Анчелоти също го поставя на тази позиция при нужда, особено поради контузията на Ферлан Менди.