Юношата на Реал Мадрид - Фран Гарсия, ще се завърне на “Сантиаго Бернабеу” от лятото, след като "кралския клуб" го е откупил обратно от тима на Райо Валекано. Това потвърди президентът на “пчеличките” Раул Мартин Преса.

Фран Гарсия е на 23 години и играе като ляв защитник. Като 14-годишен той започва в школата на Реал Мадрид, но така и не стигна до място в първия състав на мадричани. Първоначално той беше преотстъпен в Райо, а през 2021 година отиде там с постоянен трансфер срещу 2 млн. евро, но с условието, че правата му остават разделени между двата клуба. Отделно беше включена клауза, според която шампионите могат да си го върнат срещу 5 млн. евро.

Освен това Райо е бил задължен да информира Реал Мадрид, когато за Фран пристигне оферта, като “лос меренгес” дори имат предимство. Наскоро от Байер (Леверкузен) са отправили предложение за закупуване на играча, което е задействало цялата процедура. От “Бернабеу” са преценили, че си струва да платят 5 млн. и да си върнат правата върху таланта. Той обаче ще остане на “Вайекас” до лятото като преотстъпен.