Реал Мадрид и Елче завършиха 2:2 в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. Лукас Бойе (42) и Пере Мия (76) вкараха головете за гостите, но с две попадения в последните 10 минути "кралския" клуб се спаси от първа загуба у дома този сезон. Лука Модрич (82-дузпа) и Едер Милитао (90+2) се разписаха в мач, в който Реал отправи над 20 удара, но късметът определено не бе на тяхна страна. През първата част Карим Бензема изпусна дузпа, а след почивката реферът отмени 11-метров наказателен удар в полза на тима на Анчелоти. Елче пък пропусна да запише първа победа в историята си над Реал Мадрид.
Преди срещата двата отбора и зрителите отдадоха почит на една от най-големите легенди на Реал Мадрид - Франсиско Хенто. Той почина през седмицата на 88-годишна възраст и остава в историята като единственият футболист с 6 купи на европейските шампиони. 

Двубоят започна с атаки и към двете врати, но вратарите не бяха затруднени в първите минути. Първата сериозна възможност пред домакините се откри в 11-ата минута след страхотно взаимодействие между Бензема и Винисиус. Бразилецът бе изведен във вратарското поле, но не успя да преодолее стража на Елче. Три минути след това страховит шут с външен фалц на Тони Кроос изправи трибуните, но топката мина покрай дясната греда на  Бадия.

Тежка контузия в 23-ата минута получи халфът на Елче Тете Моренте при едно единоборство с Каземиро и бе изнесен на носилка, а на негово място влезе Фидел. 

Реал Мадрид Елче

източник: sofascore.com

Карим Бензема показа великолепните си умения в 27-ата минута, след като получи отлично дълго подаване от Дейвид Алаба. Макар и с човек на гърба, французинът демонстрира завиден контрол и отправи удар, който обаче бе спасен от Бадия. Три минути по-късно вратарят на гостите отново демонстрира чудесен рефлекс след шут на Каземиро и запази мрежата си "чиста".
 
В 33-ата минута Реал получи правото да изпълни дузпа, след като Паласиос събори Винисиус в наказателното поле. От бялата точка Карим Бензема обаче прати топката далеч от целта за разочарование на феновете. Пропускът бе първи за френския нападател с екипа на "кралския" клуб, като преди това той имаше 16 точно изпълнени дузпи.
 
Елче поведе с първия си удар във вратата на Куртоа. Хубаво центриране на Фидел от левия фланг намери Лукас Бойе между централните бранители на Реал и нападателят с глава прониза белгийския страж за 0:1.

След гола футболистите на Карло Анчелоти вдигнаха още повече оборотите и на четири пъти имаха възможност да изравнят до почивката. Вратарят Едгар Бадия обаче ги отчая с невероятните си намеси. В рамките на пет минути той отрази удари на Менди, Бензема, Кроос и Каземиро.

В 52-ата минута реферът даде втора дузпа за домакините, но след проверка с ВАР я отмени. Еден Азар падна в наказателното поле след единоборство с Паласиос и първоначално арбитърът посочи бялата точка, но след преглед на ситуацията прецени, че контактът между двамата е в рамките на правилата. Домакините получиха нов удар в 58-ата минута, когато Бензема напусна принудително заради болки в задната част на бедрото на левия крак. Мястото му на терена бе заето от Лука Йович. 

Продължителна атака на Реал в 62-ата минута завърши с топовен шут на Кроос, който обаче не намери очертанията на вратата. Домакините продължиха да натискат и в 71-ата минута се откри чудесна възможност за Винисиус, който получи топката пред вратарското поле от Модрич, но техничният му шут не намери далечния ъгъл.  

В 76-ата минута Елче вкара втори гол и смълча трибуните на "Сантиаго Бернабеу". Лукас Бойе увлече около себе си трима играчи на Реал и подаде надясно към свободния Пере Мия, който с математическа точност прати топката в долния десен ъгъл на Куртоа за 0:2.

Играчите на Реал Мадрид отново се хвърлиха в атака, но късметът отново ги загърби 120 секунди по-късно. Каземиро скочи най-високо и отправи зверски удар с глава, при който топката разтресе напречната греда и излезе в аут.

Все пак логичното се случи и домакините намалиха изоставането си в 82-ата минута. Тогава реферът посочи бялата точка след проверка с ВАР за игра с ръка на Пере Мия, а зад топката застана Лука Модрич. Хърватинът не трепна и хладнокръвно направи 1:1 с удар в десния ъгъл.  

Футболистите в "бяло" продължиха да налитат като оси към вратата на Бадия и в добавеното време стигнаха до изравнителен гол. Вкара го Едер Милитао, който се извиси при поредното центриране на Винисиус и с глава не остави шансове на стража на Елче - 2:2.  

Така Реал Мадрид не позволи на Севиля да скъси разликата от 4 точки между двата отбора в челото на класирането в Ла Лига.  

РЕАЛ МАДРИД - ЕЛЧЕ 2:2

0:1 Лукас Бойе (42)

0:2 Пере Мия (76)

1:2 Лука Модрич (82-дузпа)

2:2 Едер Милитао (90+2)

РЕАЛ МАДРИД: 1 Куртоа, 17 Васкес, 3 Милитао, 4 Алаба, 23 Менди, 10 Модрич, 4 Каземиро, 8 Кроос, 7 Азар, 9 Бензема, 20 Винисиус
ЕЛЧЕ: 13 Бадия, 14 Паласиос, 5 Верду, 4 Гонсалес, 22 Мохика, 11 Тете Моренте, 8 Гути, 2 Гумбау, 10 Мия, 9. Бойе,12 Перес