Реал Мадрид не успя да спечели гостуването си на Райо Валекано и срещата завърши 1:1. Двубоят от 25-ия кръг в Ла Лига започна с гол на Хоселу след само три минути игра, но Раул де Томас изравни от дузпа в 27-ата. Дълбоко в добавеното време Даниел Карвахал беше изгонен за удар без топка.

Така домакините отново спряха "лос бланкос", след като в първтата среща достигнаха до 0:0.

В класирането Реал остава лидер с 62 точки, на 6 пред Жирона, но и с мач повече. Райо Валекано пък събра 25 пункта и се изкачи до 14-ата позиция..

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Още в 3-ата минута Реал Мадрид достигна до попадение. Футболистите на Карло Анчелоти допуснаха грешка в изнасянето на топката, но домакините не се възползваха. Последва скоростна контраатака, която позволи на Валверде да пусне хубав пас към Хоселу, а нападателят се разписа. Попадението беше отменено за засада, но ВАР се намеси и се видя, че няма нищо нередно.

Голът внесе необходимото самочувствие и спокойствие в играта на "лос бланкос" и те започнаха да владеят топката и постепенно да притискат съперника.

След двайсет минути игра Хоселу прати за втпри път топката в мрежата, но този път попадението не бе признато. Оказа се, че  преди да центрира Лукас Васкес не е успял да задържи топката в очертанията на терена при пробива си.

Малко след това домакините създадоха най-опасното си положение. Алваро Гарсия и Алфонсо Ешпино комбинираха на левия фланг и последва пас към Трехо. Той шутира и след рикошет в Камавинга бе отсъден корнер. След проверка с ВАР обаче се видя, че топката е докоснала ръката на полузащитника на Реал и реферът посочи бялата точка. Раул де Томас стреля много силно и не остави шансове на Лунин - 1:1

"Светкавиците" започнаха да действат с повече импулс и феновете на трибуните допълнително наелектризираха обстановката. Това доведе до още един удар на Оскар Трехо, но стражът на ;кралете" този път се намеси.

В края на полувремето Оскар Валентин изведе Алваро Гарсия, който пробва късмета си от малък ъгъл, но Андрий Лунин изби в корнер.

В началото на втората част Гарсия притисна Чуамени и той сгреши. Французинът беше последен човек и това позволи на крилото на Райо да излезе очи в очи с вратаря. Чуамени обаче се хвърли на шпагат и блокира опасността.

След час игра Винисиус имаше сериозни претенции за нарушение срещу него в наказателното поле от Иван Балиу. Главният съдия следеше много добре ситуацията и прецени, че няма основание да отсъжда дузпа.

Петнайсет минути преди края Тони Кроос изпълни страхотен пря свободен удар, но Столе Димитриевски се хвърли и опази вратата си.

В добавеното време на срещата Даниел Карвахал опита шут с по-неудобния си ляв крак, но отново стражът на домакините улови кълбото.

Малко след това Карвахал пък получи и червен картон, след като не сдържа неривте си и удари с лакът Кике Перес.

До края резултатът се запази и двубоят не излъчи победител.


FT / Райо Валекано - Реал Мадрид 1:1

0:1 Хоселу 3'

1:1 Раул де Томас 27' (дузпа)


Стартови състави:

Райо Валекано: 1. Столе Димитриевски, 20. Иван Балиу, 5. Аридан Ернандес, 24. Флориан Лежун, 12. Алофонсо Ешпино, 23. Оскар Валентин, 7. Иси Паласон, 17. Унай Лопес, 18. Алваро Гарсия, 22. Раул де Томас, 8. Оскар Трехо

Треньор: Иниго Перес

Реал Мадрид: 13. Андрий Лунин, 17. Лукас Васкес, 18. Орелиен Чуамени, 6. Начо Фернандес (К), 20. Фран Гарсия, 15. Федерико Валверде, 12. Едуардо Камавинга, 10. Лука Модрич, 21. Браим Диас, 7. Винисиус, 14. Хоселу

Треньор: Карло Анчелоти