Реал Мадрид спечели с 1:0 срещу  Гранада в мач от 23-ия кръг в Ла Лига. Марко Асенсио бе героят за домакините, след като вкара единствения гол в 74-ата минута с чудесен шут извън наказателното поле. Така столичани увеличиха на 6 точки аванса си пред Севиля. Отборът на Гранада показа страхотна тактическа дисциплина, а 23-годишният вратар  Луиш Максимиано направи една дузина спасявания и показа защо влиза в плановете за селекция на Барселона.
Гостите влязоха по-добре в двубоя и можеха да поведат още в 5-ата минута. Карлос Нева изведе с прехвърлящо подаване Антонио Пуертас, който нахлу в наказателното поле и шутира, но Куроа показа класата си и изби с крак. Малко след това хубаво центриране на Тони Кроос от фаул бе засечено с глава от Иско. Топката обаче срещна защитник на Гранада и опасността бе предотвратена. В 13-ата минута Иско върна умело към нахлуващия на скорост Марко Асенсио, но вратарят Луис Максимиано спаси удара в близкия му ъгъл.
 
В 31-ата минута Карлос Нева бе на косъм от автогол, след като в опита си да изчисти топката, я насочи към собствената си врата. Напречната греда обаче не позволи резултатът да бъде открит и защитникът на Гранада си отдъхна. В следващата минута Родриго след двойно подаване с Камавинга, излезе на стрелкова позиция, но ударът му рикошира в бранител на гостите и излезе в ъглов удар.
 
С наближаването на края на първата част футболистите на Гранада започнаха все по-често да поглежда към вратата на Куртоа. В 40-ата минута превъзходно центриране на Луис Мила отдясно намери непокрития Узуни, който обаче не успя да прецени отскока си и се размина с топката. Последваха силни минути за домакините, като на два пъти вратарят на Гранада трябваше да избива топовни удари на Марко Асенсио и Иско. Две фантастични намеси на Максимиано в рамките само на няколко секунди запазиха нулевото равенство. Португалският страж най-напред не позволи на Родриго да го преодолее с изненадващ  шут в близкия ъгъл, а след това се разтегна и изби удар по земя на Марко Асенсио в долния ляв ъгъл.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите, дошла след хитър пас с външен фалц на Марсело. Резервата Валверде обаче бе изпреварен от стража на Гранада. В 56-ата минута пред Лука Модрич се откри възможност да завърши многоходова атака на "кралския" клуб. Хърватинът обаче не успя да намери пролука в сгъстената защита на  съперника.

Страхотно взаимодействие между влезлите като резерви Еден Азар и Лука Йович в 66-ата минута бе завършено от сърбина, но ударът му не намери целта.

Крепостта на Гранада най-сетне бе превзета в 74-ата минута. Марко Асенсио направи безпомощен блестящия до този момент Максимиано с фамозен шут от дистанция за 1:0. 

Домакините можеха да си подпечатат победата четири минути по-късно, но съдията отмени отсъдената от него дузпа след проверка с ВАР. Повторенията показаха, че нарушението срещу Еден Азар е извършено пред наказателното поле, а не вътре в него. Седем минути преди края вратарят на Гранада блесна с феноменален рефлекс, избивайки удар на Марко Асенсио. Отново голмайсторът за Реал бе близо до второ попадение в добавеното време на мача, когато ударът му мина опасно близо до рамката на вратата.  

 

РЕАЛ МАДРИД - ГРАНАДА 1:0

1:0 Марко Асенсио (74)
 

РЕАЛ М: Тибо Куртоа, Даниел Карвахал, Едер Милитао, Дейвид Алаба, Марсело, Едуардо Камавинга, Тони Кроос, Лука Модрич, Марко Асенсио, Иско, Родриго
Треньор Карло Анчелоти

ГРАНАДА: Луиш Максимиано, Кини, Херман Санчес, Раул Торенте, Карлос Нева, Антонио Пуертас, Максим Гоналон, Луис Мила, Алекс Коядо, Луис Суарес, Мюрто Узуни
​Треньор Роберт Морено