Реал Мадрид подаде жалба до държавната прокуратура в Испания за омраза и дискриминация след предполагаеми расистки скандирания от страна на феновете на Атлетико Мадрид и Барселона, насочени към Винисиус Жуниор, съобщи клубът от Ла Лига.

В четвъртък Винисиус призова УЕФА да накаже Атлетико за предполагаеми расистки скандирания преди мача на техния отбор от Шампионската лига срещу Интер Милано в сряда.

Видео, публикувано в социалните медии, показва фенове на Атлетико пред стадион Метрополитано в Мадрид, които скандират расистки обиди срещу нападателя на Реал Мадрид.

От Реал Мадрид заявиха, че жалбата е била подадена за "расизъм и реч на омразата", насочени към Винисиус близо до олимпийския стадион Монтжуик и стадион Метрополитано в Мадрид преди мачовете на Барселона и Атлетико от Шампионската лига.

"Реал Мадрид призовава прокурорите да изискат наличните записи от двете места, за да идентифицират извършителите на злоупотребата", казаха от клуба.

"Реал Мадрид осъжда тези атаки на расизъм, дискриминация и омраза срещу нашия играч Винисиус Жуниор, които за съжаление са повтаряща се и продължаваща грижа от известно време.

Нашият клуб ще продължи да работи усилено, за да поддържа ценностите на футбола и спорта като цяло и ще остане непоколебим в борбата за подход на нулева толерантност към видовете отвратителни инциденти, които сме виждали многократно в последно време", заявиха от Реал.