Проблемите между Карло Анчелоти и президента на Реал Мадрид - Флорентино Перес, изглежда са се разгорещили до такава степен, че отборът вече търси потенциален заместник на италианеца. Близкият до „Лос Бланкос“ журналист Томас Гонсалес-Мартин съобщава, че на „Сантиаго Бернабеу“ оглеждат сериозно мениджъра на Арсенал Микел Артета.

Перес е изразил недоволството си от някои от решенията на Анчелоти в последно време. Като начало президентът на клуба не харесва факта, че италианецът не дава достатъчно шансове на играчи като Марко Асенсио и Дани Себайос. Всъщност Перес изрично е заявил на Анчелоти, че игровото време на Тони Кроос и Лука Модрич трябва да намалее. Въпреки че има известна логика в искането му, като се има предвид възрастта на двамата, интересното предложение идва дни, след като беше съобщено, че наставникът вижда полузащитниците като гръбнака на своя проект.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

През този сезон Реал Мадрид има трудности в Ла Лига и в момента се намира на девет точки зад лидера Барселона, а също така трябва да наваксва и гол пасив срещу каталунците след първия ½-финал за Купата на Краля.

Ако Анчелоти не успее да промени резултатите на отбора, има голяма вероятност той да бъде освободен след края на сезона. В този случай Реал вече подрежда евентуалните заместници на италианеца, а Микел Артета се очертава като основен кандидат. Испанецът промени изцяло облика на Арсенал за много кратък период до такава степен, че в момента те водят в класирането на Висшата лига с пет точки пред Манчестър Сити. През трите си години на „Емиратс“ той спечели 97 от 166-те си мача във всички турнири, като завърши наравно в 25 случая и загуби 44 срещи.

60 снимки

Артета изгради млад, но силен отбор, който играе атрактивен и атакуващ футбол, а шефовете на Реал Мадрид са останали впечатлени от работата му при „артилеристите“. Въпреки това едва ли от Арсенал ще се разделят лесно със своя мениджър, който има договор до лятото на 2025-а година.