Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече работи усилено върху плана за следващото лято и това как ще изглежда отбора през новия сезон.

Според информацията на „Marca“, Перес и дясната му ръка Хосе Анхел Санчес планират да осъществят сериозни промени във всяка една от линиите на отбора, което ще доведе и до раздялата със знакови футболисти. Смята се, че дните на Лука Модрич на „Сантиаго Бернабеу“ са преброени, въпреки че през миналото лято хърватинът поднови своя договор с „кралете“ до лятото на 2020 година.

Реал Мадрид възнамерява да се възползва от интереса на Интер към Модрич и да го продаде. Сделката е по-вероятно да се осъществи през следващото лятно, но е възможно да стане факт още през януари.

Модрич бе пред трансфер в Интер още през миналото лято, но тогава до такъв не се стигна, въпреки че „нерадзурите“ предлагаха четиригодишен договор на хърватина и заплата от 10 милиона евро на сезона.

В крайна сметка от Реал Мадрид действаха решително, за да не изпуснат още една от големите си звезди след раздялата с Кристиано Роналдо и подновиха договора на Модрич, а също така и увеличиха възнаграждението му на 8 милиона евро на сезон.

Намеренията на Флорентино Перес са клубът да продължи да се обвързва с млади и обещаващи футболисти.