Реал Мадрид премина с лекота през Елче и записа убедителна победа с 4:0 в отложена среща от 21-ия кръг на Ла Лига. Марко Асенсио (8) откри резултата, Карим Бензема (31, 45+1) на два пъти се разписа от дузпа и вече е вторият голмайстор на тим в историята на испанското първенство с 230 попадения. Лука Модрич, който влезе като резерва, вкара много красив гол в 80-ата минута. Лидер в класацията е Кристиано Роналдо с 311 гола. С победата над Елче мадридчани намалиха изоставането си от лидера Барселона на 8 точки.
Преди първия съдийски сигнал футболистите на Реал показаха пред феновете си трофея от Световното клубно първенство, който бе спечелен преди няколко дни в Мароко. Играчите на Елче пък направиха шпалир при излизането на домакините на терена. Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. 
 
Реал можеше да поведе още в 4-ата минута, когато отлична атака отляво позволи на Родриго да нахлуе в наказателното поле и върна топката към Бензема. Французинът не успя да отправи добър удар и топката бе изчистена, но Милиао стигна първи до нея и не се поколеба да шутира от сериозна дистанция. Страховитият му удар обаче мина на сантиметри от вратата на Елче. 
 
В 8-ата минута обаче Марко Асенсио бе безпощаден и изведе "кралете" напред. Той се промъкна между двама бранители на съперника и с премерен удар прати топката зад гърба на Бадия - 1:0. 

Карим Бензема пропусна да удвои четири минути по-късно, след като бе изведен на стрелкова позиция, но стражът на Елче спаси удара му. Пак той с глава имаше страхотен шанс да се разпише в 16-ата минута, но този път не уцели вратата. Шут на Феде Валверде в 21-ата минута от границата на наказателното поле бе спасен от Бадия.  

Натискът на домакините логично доведе до втори гол. Вкара го Карим Бензема от дузпа в 31-ата минута, отсъдена за игра с ръка на Енцо Роко. 

Елче пропусна страхотна възможност пет минути по-късно, след като отбраната в "бяло" аристократично проследи едно центриране към Гонсалес, чийто удар с глава обаче не намери целта. Това вдъхна кураж на съотборниците му и 60 секунди след това гостите организираха отлична атака, която бе завършена от Кармона, но топката профуча покрай вратата. Три минути преди почивката мощен шут на Алаба от пряк свободен удар излезе в аут. 

В първата минута на добавеното време на първата част Карим Бензема отново се разписа и отново от дузпа, след като реферът посочи бялата точка за нарушение срещу Родриго. 

Второто полувреме също започна с пропуск пред вратата на Елче. Родриго се откъсна от защитата на гостите и шутира от движение, но Бадия улови. Две минути след това Бензема се озова на добра позиция, като и неговият удар бе уловен от стража на гостите. Камавинга и Марко Асенсио пропиляха отлични възможности в рамките на минута малко след като бе изминал час игра. 

Десет минути преди края се разписа и Лука Модрич. Хърватинът, който влезе след почивката, направи 4:0 за Реал с фантастичен удар от пеналтерията.  

Реал Мадрид Елче

източник: sofascore.com

LIVE РЕАЛ МАДРИД - ЕЛЧЕ 4:0

1:0 Марко Асенсио (8)
2:0 Карим Бензема (31-дузпа)
3:0 Карим Бензема (45+1-дузпа)
4:0 Лука Модрич (80)
 
РЕАЛ МАДРИД: 13. Лунин, 2. Карвахал, 3. Милитао, 6. Начо, 4. Алаба, 12. Камавинга, 19. Себайос, 15. Валверде, 10. Асенсио, 21. Родриго,  9. Бензема 

 

ЕЛЧЕ: 13. Бадия, 4. Гонсалес, 3. Роко, 7. Магаян, 40. Кармона, 8. Гути, 20. Гамбау, 23. Клерк, 16. Фидел, 18. Нкета, 19. Понсе