Реал Мадрид надигра категорично с 3:0 Алавес в мач от 25-ия кръг на Ла Лига. И трите попадения паднаха след почивката - вкараха ги Марко Асенсио (63), Винисиус Жуниор (80) и Карим Бензема (90-дузпа). Столичани изиграха доста вяло първо полувреме, но след това натиснаха газта и не оставиха никакви шансове на съперника. Страхотен гол отбеляза Марко Асенсио, който бе избран и за Играч на мача. Той записа пето попадение за сезона с удар извън наказателното поле.

Реал Мадрид Алавес

източник: sofascore.com

Домакините се втурнаха в атака още с първия съдийски сигнал, но футболистите на Алавес показаха добра организация в отбрана и не позволиха сериозни опасности пред вратата си в началните минути. В 11-ата минута хитър пас на Карвахал намери в наказателното поле Марко Асенсио, който отигра технично, но топката мина покрай вратата.

БГНЕС
28 снимки

 

При поредния корнер шут на Карвахал от дистанция бе блокиран от Ескаланте в 25-ата минута. 60 секунди по-късно гостите можеха да поведат след грешка на Каземиро. Топката попадна в Джейсон, който от чудесна позиция шутира силно над вратата. Страхотен пас на Модрич в 33-ата минута изведе Валверде на десния фланг, но неговото подаване беше разочароващо. Удар от дистанция на Бензема три минути след това бе блокиран от бранител на гостите. В ответната атака Риоха стреля точно, но право в ръцете на Куртоа.  Лука Модрич вдигна трибуните в 42-ата минута с чудесен шут отдалеч, който обаче само опари ръкавиците на Пачеко.

Още в началото на втората част Реал можеше да поведе, след като Дейвид Алаба затрудни Пачеко от пряк свободен удар. Вратарят на Алавес не успя да улови топката, но го направи от втори опит, изпреварвайки дебнещия наблизо Бензема. Домакините вдигаха темпото с всяка минута и в 55-ата минута бяха много близо до откринащо попадение. Винисус финтира двама бранители на Алавес отляво и нахлу в наказателното поле, след което стреля в далечния ъгъл. Вратарят Пачеко изби с крак, а топката попадна в Бензема, който я насочи къв вратата, но застаналият на голлинията Лежюн изби. 

В 61-ата минута гостите пропиляха "златна" възможност. Неразчетено връщане на Марко Асенсио към Куртоа бе пресечено от току-що влезлия Пере Понс, който обаче не намери очертанията на вратата.

Две минути след това Реал Мадрид стигна до така желаното попадение. Марко Асенсио за пореден път блесна с марковото си изпълнение - фалцов удар с левия крак от границата на наказателното поле, който не остави никакви шансове на Пачеко - 1:0.

Карвахал пропусна да запише името си сред голмайсторите четвърт час преди края, когато топката стигна с късмет до него, а топовният му шут се спря в тялото на стража на Алавес. Две минути след това Бензема и Винисиус демонстрираха страхотен синхрон, а французинът завърши атаката с техничен удар, който се спря в левия стълб на Пачеко. 

 

Атака за учебник в 80-ата минута донесе втори гол за Реал Мадрид. Марко Асенсио и Бензема скриха топката на отбраната на Алавес, а асистенцията на французина към Винисиус Жуниор бе повече от задължаваща и бразилецът с лекота направи 2:0.

Попадението успокои Карло Анчелоти и той набързо направи разрешените пет смени. Една от резервите - Родриго изработи дузпа в последната минута, а Бензема не трепна от бялата точка и оформи крайното 3:0.

 

РЕАЛ МАДРИД - АЛАВЕС 3:0

1:0 Марко Асенсио (63)

2:0 Винисиус Жуниор (80)

3:0 Карим Бензема (90-дузпа)
 

Реал Мадрид: 1. Куртоа, 2. Карвахал, 3. Милитао, 4. Алаба, 23. Менди, 10 Модрич, 14. Каземиро, 15. Валверде, 11. Асенсио, 9. Бензема-к, 20. Винисиус 

Алавес: 1. Пачеко, 2. Науел, 4. Миазга, 22. Лежюн, 3. Дуарте, 6. Лоум, 25. Джейсон, 8. Пина, 16. Ескаланте, 11. Риоха, 9. Хоселу