Реал Мадрид представи официално Жулен Лопетеги като своя нов старши треньор.

Бившият национален селекционер на Испания заяви, че денят, в който бе уволнен е най-тъжният в живота му след смъртта на неговата майка.

„Вчера, като изключим смъртта на майка ми, може би беше най-тъжният ден в моя живот, но днес пък е най-щастливият. Това е един емоционален ден. Благодаря на президента Флорентино Перес и на Реал Мадрид. Благодаря за доверието и за огромната чест. Мечтите ми да спечеля световното първенство и да водя Реал Мадрид бяха напълно възможни и съвместими. Искахме бързо да достигнем до съгласие, още преди началото на Мондиал 2018. Желаехме да го направим ясно и да избегнем всякакви спекулации и слухове", коментира 51-годишният Лопетеги. 

Зидан напусна Реал Мадрид броени дни след спечелването на Шампионската лига за трети пореден път. Испания започва участието си на световния шампионат в Русия в петък с мач срещу европейския първенец Португалия. Селекционер на "Ла Фурия" е Фернандо Йеро.

Gulliver/Getty Images
8 снимки

„Това е най-щастливият ден в моя живот. Спомних си за деня, в който дойдох тук за първи път. Имах късмета да играя тук и да сбъдна една моя мечта. Сега имам възможнот да стана треньор на Реал Мадрид. Това е един завършен цикъл и съм изключително щастлив“, добави новият наставникът на „кралете“.

„Разбира се, че ще гледам Испания – Португалия, като всеки испанец. Надявам се, че Испания ще направи страхотно Световно първенство и ще спечели световната титла“, допълни той.

„Веднага, след като подписах с Реал Мадрид, се обадих на Луис Рубиалес. Той бе първият човек, който разбра за моя договор. Аз съм изключително разочарован от неговото поведение.“

„Кристиано Роналдо е футболист, който винаги искам да имам в моя състав. Най-добрият футболист в света винаги трябва да играе в Реал Мадрид. В това не трябва да има никакво съмнение.“

„Сбогуването ми с националния отбор на Испания бе сюрреалистично. Испания разполага с много силен отбор и пожелавам успех на момчетата, които заслужават да постигнат нещо много голямо.“

„Когато бях треньор на Испания, целта ми бе световната титла. Сега съм треньор на Реал Мадрид и целта ми е да спечеля шампионската титла в Ла Лига и Шампионската лига“, каза още Жулен Лопетеги.