Реал Мадрид успя да постигна епичен обрат срещу състава на Севиля побеждавайки с 3:2 в дербито от 32-рия кръг на Ла Лига. Иван Ракитич и Ерик Ламела дадоха солиден аванс за домакините след само 25 минути игра. Родриго върна надеждите на "белите" няколко минути след началото на второто полувреме. Начо Фернандес изравни в 83-та минута, а Карим Бензема оформи крайния резултат с поредния си гол. 

И двата тима започнаха силно и набързо се стигна до няколко опасности. В 7-ата минута Карим Бензема стреля с левия крак, но футболист в бял екип подложи тялото си и изби кълбото. Домакините пък организираха атака през центъра в 9-ата минута и шутът на Марсиал мина опасно близо до гредата. 

15 снимки

В 21-а минута севилци бяха първите, които нанесоха своя удар. Автор на попадението стана Иван Ракитич, след като завъртя по съвършен начин пряк свободен удар от границата на наказателното поле.

Само 4 минути по-късно авансът вече беше удвоен. След нова хубава атака Антони Марсиал успя да намери с хубаво подаване Ерик Ламела, който разстреля Куртоа за втори път. 

Реал извади голям късмет в 38-ата минута, когато главният съдия спести червен картон на Едуардо Камавинга. Тогава младият халф, който вече имаше един жълт картон, фаулира с влизане отзад Марсиал, който атакуваше. Реферът дори не отсъди нарушение, макар от повторенията да се видя, че такова имаше. Доказателство за фаула беше това, че нападателят на Севиля така и не успя да продължи мача и беше заменен веднага.

В началото на второто полувреме Реал направи някои промени и се стигна до мигновен отговор. След центриране на Дани Карвахал резервата Родриго намали за 2:1. 

Едер Милитао изненада всички с мощен далечен шут в 53-ата минута, който летеше към мрежата, но Буну спаси. Десет по-късно Бензема застраши домакините с коварен изстрел по земя, който обаче излезе в аут. 

Петнадесет минути преди края на срещата Винисиус Жуниор си помисли, че изравни резултата, но след намеса на ВАР попадението беше отменено. 

В 83-а минута все пак гостите успяха да изравнят. След центриране на Дани Карвахал друга резерва Начо Фернандес успя да изравни след ъглов удар. В добавеното време на срещата обратът беше готов. Автор на попадението беше вездесъщият Карим Бензема, който изстреля мадридчани на 15 точки разстояние пред всичките си конкуренти в класирането. 

Севиля - Реал Мадрид 2:3

1:0 - Иван Ракитич (21)

2:0 - Ерик Ламела (25)

2:1 - Родриго (50)

2:2 - Начо Фернандес (83)

2:3 - Карим Бензема (90+2)

Ето и съставите съставите на двата тима:

СевиляБуну, Навас, Кунде, Карлош, Акуня, Ракитич, Жордан, Гомес, Ламела, Корона, Марсиал;

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Алаба, Карвахал, Камавинга, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема;