Реал Мадрид разполага със следващия Зинедин Зидан, не непосредственият заместник на французина за следващия сезон, а кандидатът да бъде негов наследник в средносрочен план. Става въпрос за Раул Гонсалес Бланко. Той вече се сдоби с треньорската диплома на УЕФА А и В.

Намерението на ръководните фактори в Реал Мадрид е Раул да извърви пътя на Зидан – първо да натрупа опит на Валдебебас, чакайки подходящия момент, за да стигне до треньорския пост в първия тим.

 Уволнението на Бенитес ускори плановете със Зидан, но резултатът беше повече от добър – три трофея от Шампионска лига, една шампионска титла в Ла Лига и общо 9 спечелени трофея само за две години и половина.

Раул ще бъде узрял, защото формулата със Зидан се доказа като ефективна. Освен това легендарният нападател има и емоционалната връзка с клуба, с феновете и с целия отбор. Той споделяше тази съблекалня на Реал Мадрид с настоящите капитани. Раул възобнови отношенията си с Флорентино Перес, след като между двамата имаше срив.

През последните месеци Раул се реши и завърши първата част от треньорското си обучение, като вече получи необходимия лиценз. Сега той се е насочил към придобиването на треньорски лиценз Pro. Неговата цел е да завърши обучението си в следващата година, което ще му позволи да води всеки един отбор.