Реал Мадрид започна сезона в испанската Ла Лига с победа с 2:0 срещу Атлетик Билбао на „Сан Мамес“.

Головете за „белите“ отбелязаха Родриго и Джуд Белингам през първата част на двубоя. Двага гола паднаха в рамките на 8 минути, а за англичанина, който дойде за крупна сума на „Бернабеу“, това е дебютно попадение.

Победата на Реал обаче бе помрачена от контузията на Едер Милитао. Бразилецът бе заменен принудително от Антонио Рюдигер в началото на втората част.

Gulliver/GettyImages
29 снимки


В първите 15-20 минути темпото бе сравнително високо, но липсваха по-сериозни опасности. Точно след 20 минути игра Родриго стреля от добра позиция, но Унай Симон отрази.

28 минути трябваха на Реал да вкара. Комбинация отдясно между Карвахал и Родриго завърши с удар по диагонала на бразилеца за 0:1.

Пет минути след гола Реал едва не удвои преднината си. Алаба засече подаване от корнер на първа греда, но гредата го спря от попадение. В следващата атака на "белите" дойде още едно положение. Винисиус се освободи от персоналния си пазач Де Маркос, напредна до наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Симон го развенча с намесата си.

Точно осем минути след първия гол падна и втори такъв за Реал. Негов автор стана звездната лятна покупка Джуд Белингам. Англичанинът засече центриране от корнер на втора греда и въпреки че не успя да удари топката по най-добрия начин, направи 0:2.

Началото на втората част беше помрачено от контузия на Милитао, която доведе до принудителното влизане на Антонио Рюдигер в игра. Междувременно, Ернесто Валверде направи цели три смени на почивката.

В средата на иначе скучната втора част Симон се справи с шут на Винисиус. Домакините бяха близо до попадение само в 72-рата минута, но тогава Рюдигер изчисти топката пред вратата след изстрел на Ойхан Сансет.


LIVE / Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:2

0:1 Родриго 28`

0:2 Белингам 36`

Атлетик Билбао: Симон, Де Маркос, Вивиан, Паредес, Лекуе, Галарета, Весга, Н. Уилямс, У. Гомес, Мунияин, И. Уилямс

Треньор: Ернесто Валверде

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Гарсия, Валверде, Камавинга, Чуамени, Белингам, Родриго, Винисиус

Треньор: Карло Анчелоти