Лошите резултати не са единственият проблем пред старши треньора Жулен Лопетеги, който трябва да се справя и с многото контузени играчи в неговия състав. Както през миналия сезон, така и през настоящия много футболисти на отбора са контузени именно в периода между септември и октомври. Последният контузен в състава на Лопетеги е Дани Карвахал.

Това е втората травма на Карвахал от началото на сезона. В момента с травми са още Иско Аларкон и Марсело.

Не е ясно какво е състоянието на Гарет Бейл, който бе сменен на полувремето на дербито срещу Атлетико Мадрид (0:0) на „Сантиаго Бернабеу“. Последните информации са, че уелският футболист все пак не страда от травма и ще бъде в състояние да вземе участие при гостуването на Алавес от деветия кръг на Ла Лига.

Алваро Одриосола също бе сполетян на два пъти от травма от началото на сезона, а Хесус Вайехо също се възстановяваше продължително време от травма.

През миналия сезон под ръководството на Зидан по това време имаше осем футболисти, които бяха контузени – Гарет Бейл, Карим Бензема, Дани Карвахал, Марсело, Хесус Вайехо, Тео Ернандес, Тони Кроос и Матео Ковачич.

Лопетеги взе решение да не рискува със състоянието на Бейл и не случайно го остави извън състава за гостуването на ЦСКА Москва от Шампионска лига.