Реал Мадрид планира нова офанзива за испанския вратар Давид Де Хеа. Треньорът на Кралския клуб Зинедин Зидан продължава да бъде голям фен на стража на Манчестър Юнайтед и го иска за заместник на Тибо Куртоа, съобщава SunSport.

“Червените дяволи“ ще поискат 70 милиона паунда за 29-годишния испанец, който през септември миналата година подписа нов договор с клуба за 375 00 паунда на седмица.

Реал Мадрид е един от малкото клубове в света, които биха могли да си позволят заплатата на Де Хеа. От своя страна Манчестър Юнайтед е готов да спечели свежи средства от евентуалния трансфер на вратаря.

Формата на испанеца отново не е на ниво и в последния мач на „червените дяволи“ той направи поредната си грешка за гола на Евертън.

За заместник на 29-годишният страж е гласен вратарят на Шефилд Юнайтед Дийн Хендерсън, който се представя отлично с новака във Висшата лига.

Давид Де Хеа бе близо до подпис с Реал Мадрид през лятото на 2015 година, но сделката се срина в последния момент, тъй като необходимите документи не бяха внесени в срок.

Вратарят е роден в Мадрид и стартира кариерата си в Атлетико преди да се премести на „Олд Трафорд“ през 2011 година.