Испанският вицешампион Реал Мадрид постигна втора поредна победа от началото на сезона, след като стигна до обрат от 3:1 като гост на Алмерия в двубой от втория кръг на Ла Лига. Над всички в сблъсъка бе новата звезда на "лос бланкос" - Джуд Белингам, който имаше участие и в трите попадения за своя тим. 

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Иначе, всичко стартира със Серхио Арибас, който откри още в третата за домакините, но именно Белингам изравни в 19-ата, а след това донесе и пълния обрат в 60-ата минута с втория си гол. Винисиус Жуниор също се разписа с много красиво изпълнение в 73-ата минута след асистенция на английския халф, като по този начин беше оформен и крайния резултат. Столичани вкараха още веднъж чрез Тони Кроос в края на първата част, но този гол не беше зачетен заради нарушение по-рано в атаката.

Белингам вече може да се похвали с три попадения в два мача, с които затвърждава реномето си на един от най-добрите в света на своята позиция. Като цяло, Реал не показа сериозна доминация в срещата, като дори имаше моменти, в които Алмерия го надиграваше, но няколко добри намеси на вратаря Андрий Лунин се оказа от решаващо значение.

По този начин Реал оглави класирането с пълен актив от точки – 6, след като спечели и в първия кръг с 2:0 в гостуването си на Атлетик Билбао. Алмерия остава последен с две поражения и без актив. В следващия кръг възпитаниците на Карло Анчелоти пътуват до Виго за среща с местния Селта, докато Алмерия ще търси първи точки в гостуването си на Кадис.

Старши треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчлоти, залага на вратата на Андрий Лунин, както обяви още в петък. В защитата действат Фран Гарсия, Дейвид Алаба, Антонио Рюдигер, който замества контузения Едер Милитао и капитанът Даниел Карвахал. В средата на терена са разположени Тони Кроос, Орелиен Чуамени и Федерико Валверде. Пред тях действа новото попълнение Джуд Белингам, а атаката е водена от Родриго и Винисиус Жуниор. На пейката за старта остават Едуардо Камавинга и Лука Модрич.

КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ

Алмерия Реал Мадрид

източник: Sofascore.com


Домакините стартираха ударно и откриха резултата след само три минути игра. Тогава Алмерия организира бърза контраатака, Лукас Робертоне центрира отляво в наказателното поле, където Серхио Арибас изпревари Тони Кроос и стреля точно с глава цза 1:0, като не остави шансове на Андрий Лунин.

Реал опита да отговори в седмата минута, когато Кроос центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Орелиен Чуамени засече с глава, но право в ръцете на вратаря Луис Максимиано.

"Лос бланкос", които тази вечер играеха в черно, отпарвиха още два изстрела в осмата и десетата минута. В първия сучай Винисиус Жуниор не уцели вратата, а при втори Джуд Белингам бе точен, но без проблеми за стража на домакините.

Реал обаче успя да изравни сравнително бързо в 19-ата минута. Федерико Валвреде раздаде на десния фланг за капитана Даниел Калвахал, който центрира точно за уругваеца и той стреля с глава. Топката обаче се удари в Белингам, след това рикошира в играч на Алмерия и се върна при него на границата на вратарското поле. Англичанинът се обърна и стреля точно с десния крак за 1:1. Останаха съмнения за засада на полузащитника, но от ВАР обаче не видяха такава и попадението беше зачетено. Така Белингам записа второ попадение в първите си два официални мача за испанския тим.

В 24-ата минута Феде Валверде стреля силно от дистанция, но право във вратаря.

Три минути по-късно Валверде изведе Родриго отдясно в наказателното поле, който веднага опита да намери далечния ъгъл на вратата, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Максимиано.

Алмерия се посъбуди и в 34-ата минута беше близо до второ попадение, когато Идрису Баба Мохамед шутира ниско и коварно от дистанция, топката тупна пред Лунин, който обаче успя да избие с дясната си ръка. Три минути по-късно украинецът отново трябваше да се намесва след нов далечен изстрел на капитана Лукас Робертоне. Този път Лунин опита да улови кълбото, но неуспешно и то излезе в корнер.

В следващите няколко минути последваха още няколко отлични намеси на украинеца, с които той запази резултата непроменен.

БГНЕС / BGNES
18 снимки

Минута преди края на редовното време на първата част Родриго получи подаване отляво в наказателното поле от фланга и шутира мощно и точно, но Максимиано реагира добре и изби.  

Домакините натистнаха и ударите към вратата на Лунин продължиха да падат, като във втората минута от добавеното украинецът изби с дясната си ръка в корнер опасен изстрел пред пеналтерията на Ларджи Рамазани.

В последната пета минута от добавеното време гостите помислиха, че са стигнали до пълния обрат след страхотен гол на Кроос, който получи в наказателното поле и с марково изпълнение завъртя топката с десния крак, за да реализира, но голът не беше зачетен заради нарушение на Дани Карвахал в хода на атаката.

Десет минути след старта на втората част Рамазани засече с ножичен удар центриране от десния фланг в наказателното поле на Реал, но Лунин направи шестото си спасяване дотук и улови топката. 

Реал обаче този път стигна до пълния обрат след точно час игра. Тогава Кроос центрира в наказателното поле и намери по страхотен начин Белингам, който изпревари защитник и надскочи вратаря, след което засече с глава с гръб към вратата за 1:2.

В 68-ата минута Дани Карвахал получи отдясно и подаде за Родриго в наказателното поле, който стреля по диагонала, но покрай гредата в аут.

Три минути по-късно Алмерия имаше добър шанс да изравни резултата, когато Луис Суарес изпревари на първа греда Орелиен Чуамени след центриране от десния фланг и стреля с глава, но покрай вратата.

Веднага след това на терена Карло Анчелоти пусна Лука Модрич и Едуардо Камавинга, които замениха Родриго и Тони Кроос.

Реал Мадрид заигра с настроение и стигна до трето попадение в 73-ата минута и то какво. Валверде напредна отдясно и комбинира с Белингам пред наказателното поле, който с едно докосване намери Вини Жуниор вътре в него. Бразилецът овладя и веднага просто чукна леко топката с десния крак, която обаче се заби право в горния десен ъгъл на Максимиано за 1:3.

В следващите минути темпото спадна и с оглед на резултата. Чак в 89-ата минута "Лос бланкос" имаха ситуация и за четвърти гол. Тогава Лука Модрич изведе чудесно с подаване по въздуха Карвахал отдясно в наказателното поле, а капитанът на Реал стреля от въздуа в близкия ъгъл, но Максимиано реагира и спаси в корнер.

До края не се случи нещо по-интересно и Реал записа втори пореден успех, като по този начин оглави класирането в Ла Лига. 


FT  | АЛМЕРИЯ – РЕАЛ МАДРИД  1:3

1:0 Серхио Арибас 3'

1:1 Джуд Белингам 19'

1:2 Джуд Белингам 60'

1:3 Винисиус Жуниор 73'

Ла Лига, 2-и кръг

Главен съдия: Хосе Мария Санчес Мартинес, Испания

Стадион: „Естадио де лос Хуегос Медитеранеос“, Алмерия, Испания


Стартови състави на двата отбора:

АЛМЕРИЯ (4-2-3-1): 25. Луис Максимано – 18. Марк Пубил, 3. Едгар Гонсалес, 21. Чуми ж.к., 15. Серхио Акиеме – 5. Лукас Робертоне (к), 4. Идрису Баба Мохамед – 19. Серхио Арибас ⚽, 7. Ларджи Рамазани, 10. Адриан Ембарба – 9. Луис Хавиер Суарес

Резерви: 13. Фернандо Мартинес (вр), 1. Диего Мариньо (вр), 2. Кайки, 20. Алекс Сентейес, 17. Алехандро Поцо, 8. Арнау Пуигмал, 11. Гонсало Мелеро, 28. Ги Гедеш, 6. Дион Лопи, 23. Ибрахима Коне, 27. Арвин Апия, 14. Лазаро  

Старши треньор: Висенте Морено

РЕАЛ МАДРИД (4-3-1-2): 13. Андрий Лунин – 20. Фран Гарсия, 4. Дейвид Алаба, 22. Антонио Рюдигер, 2. Даниел Карвахал (к) – 8. Тони Кроос, 18. Орелиен Чуамени, 15. Федерико Валверде – 5. Джуд Белингам ⚽⚽ – 11. Родриго, 7. Винисус Жуниор ⚽

Резерви: 30. Фран Гонсалес (вр), 25. Кепа Арисабалага (вр), 18. Лукас Васкес, 6. Начо Фернандес, 21. Браим Диас, 10. Лука Модрич, 32. Нико Пас, 12. Едуардо Камавинга, 14. Хоселу

Старши треньор: Карло Анчелоти