Севиля и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 в мач от 10-ия кръг на Ла Лига. Двата отбора изиграха страхотен мач на "Рамон Санчес Писхуан", като и двата отбора имаха възможности да стигнат и до победата. Дейвид Алаба си вкара автогол в 74-ата минута, а четири минути по-късно Дани Карвахал изравни. 

"Белите" остават лидери във временното класиране с 25 точки, докато андалусци са 13-и с 9 точки. 

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Реал Мадрид прати топката във вратата още в 4-ата минута, но голът беше отменен заради засада. Андалусци не успяха да изчистят топката след изпълнение на корнер. Федерико Валверде изпревари Джибрил Соу на границата на наказателното поле и с глава потърси Джуд Белингам. Англичанинът не успя да играе с топката, но Валверде от малък ъгъл опита подаване,като кълбото рикошира в крака на Серхио Рамос, а след удар в гредата се озова във вратата. След намесата на ВАР обаче се оказа, че Белингам е в засада. 

В 10-ата минута Джуд Белингам оправи силен удар от десетина метра, с който Орян Ниланд се справи. В 21-ата минута Лукас Окампос получи на границата на наказателното поле и опита удар, с който не затрудни Кепа. Малко след това Иван Ракитич имаше възможност да изравни, но ударът му от малък ъгъл беше блокиран. 

В 25-ата минута Джибрил Соу засече центрира в наказателното поле, като топката премина опасно покрай гредата. В 40-ата минута Винисиус отправи удар от около 12-13 метра, който обаче беше слаб и не затрудни Ниланд. В продължението на първата част Лукебакио опита удар, който беше неточен и прелетя над вратата. 

В 47-ата минута Севиля пропусна нова добра възможност да се разпише. Иван Ракитич се извиси над всички след центриране и насочи с глава към левия ъгъл, но Ниланд блесна с отлично спасяване. Малко след това Тони Кроос от средна дистанция отправи топката над гредата. 

Реал Мадрид стигна до поредния си шанс в 57-ата, когато Родриго се измъкна в наказателното поле и стреля, но стражът на Севиля отново спаси. В 74-ата минута Севиля стигна до гол. Тогава Маркос Акуня напредна и центрира в наказателното поле, където Дейвид Алаба имаше злощастието да прати топката в собствената си врата. 

Авансът на андалуският клуб обаче трая само четири минути. Тони Кроос центрира от свободен удар, а Дани Карвахал се извиси над всички и с глава вкара за 1:1. 

Само две минути по-късно Серхио Рамос можеше да накаже един от бившите си клубове. Защитникът засече с глава центриране на Акуня и принуди Кепа да прави великолепно спасяване. 


Севиля - Реал Мадрид 1:1

1:0 Дейвид Алаба (74-автогол)

1:1 Дани Карвахал (78)

Севиля: Орян Ниланд, Хесус Навас, Неманя Гудел, Серхио Рамос, Маркос Акуня, Иван Ракитич, Бубакари Сумаре, Джибрил Соу, Лукас Окампос, Доди Лукебакио, Юсеф Ен-Несири

Реал Мадрид: Кепа, Дани Карвахал, Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба, Ферлан Менди, Орелиен Чуамени, Тони Кроос, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Родриго, Винисиус