Реал Мадрид разби Реал Сосиедад с 4:1 у дома. Срещата беше от 27-ия кръг на Ла Лига. Баските излязоха напред в резултата в 10-ата минута след гол на Микел Оярсабал. В 40-ата минута Едуардо Камавинга изравни след превъзходен удар от далечна дистанция. Три минути по-късно страхотно изпълнение на Модрич от границата на наказателното поле донесе обрат за „кралете”. В 75-ата минута Карим Бензема вкара от дузпа, а четири минути по-късно Марко Асенсио оформи крайния резултата.

С успеха „белите” събраха 63 точки и увеличиха аванса си на върха във временното класиране на 8 точки пред втория Севиля. Реал Сосиедад е шести с 44 точки.  

БГНЕС
29 снимки

Срещата започна равностойно. В 10-ата минута Дани Карвахал фаулира Давид Силва в наказателното поле и гостите получиха дузпа. Зад топката застана Микел Оярсабал, който с удар в долния ляв ъгъл вкара за 0:1. 

В следващите минути "белите" имаха териториално превъзходство, но не съумяваха по никакъв начин да затруднят Ремиро. В 29-ата минута Реал получи право да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле. Зад топката застана Алаба, чийто шут срещна главата на футболист на стената. Малко след това Каземиро опита удар от далечна дистанция, който беше неточен. 

В 36-ата минута Каземиро засече центриране на Родриго отляво, но ударът на бразилеца беше блокиран от Льо Норман. Четири минути по-късно "белите" изравниха. Модрич намери Камавинга, който пое топката и около 20-25 метра с фантастичен шут матира Ремиро.

Само две минути след това Бензема се озова сам срещу вратаря след грешка в отбраната на баските. Нападателят беше изведен от Модрич и вкара във вратата, но беше в засада при подаването и попадението беше отменено. 

Секунди по-късно нямаше какво да спре Модрич за пълния обрат в мача. Хърватският ветеран получи от Бензема, финтира Давид Силва и с брилянтен удар в далечния ъгъл от около 20 метра бе точен за 2:1. 

Втората част започна с положение пред вратата на гостите. Ийяраменди сбърка, което позволи на Родриго да намери Бензема. Французинът отправи силен удар от границата на наказателното поле, но Ремиро успя да избие. Малко след това и Каземиро стреля от пряк свободен удар, но вратарят на гостите изби.

В 62-ата минута след серия от финтове на Винисиус отляво последва удар, който рикошира в Рафиня и мина опасно покрай вратата. 

Седем минути по-късно Реал стигна до трети гол, който беше отменен заради засада. Родриго комбинира с Винисиус, а защитата на Реал Сосиедад не успя да изчисти. Топката попадна на волето на Бензема, който със силен шут вкара трети гол. Оказа се обаче, че Родриго е бил зад защитата.

В 75-ата минута Винисиус проби отляво и беше фаулиран на сантиметри в наказателното поле от Елустондо. След намесата на ВАР главният рефер Мансано посочи бялата точка. Зад топката застана Бензема, който с безпощаден удар вкара за 3:1. 

Четири минути по-късно "белите" стигнаха до нов гол. Карвахал получи извеждащ пас от дълбочина отдясно. Защитникът напредна, стигна до аутлинията и пусна към Асенсио, който от 7-8 метра не сбърка. 


Реал Мадрид - Реал Сосиедад 4:1

0:1 Микел Оярсабал (10-дузпа)

1:1 Едуардо Камавинга (40)

2:1 Лука Модрич (43)

3:1 Карим Бензема (75-дузпа)

4:1 Марко Асенсио (79)

Реал Мадрид: Куртоа, Алаба, Карвахал, Менди, Милитао, Камавинга, Каземиро, Модрич, Родриго, Винисиус, Бензема

Треньор: Карло Анчелоти

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Ийяраменди, Льо Норман, Исак, Мерино, Оярсабал, Пачеко, Силва, Салдуа, Субелдия

Треньор: Иманол Алгуасил

Съдия: Хесус Мансано

Стадион: „Сантиаго Бернабеу”