Отборът на Реал Мадрид излезе начело в Примера дивисион, след като записа десет обрат от началото на сезона. Тимът на Карло Анчелоти се наложи с 2:1 при визитата си на Лас Палмас в мач от 21-ия кръг на испанския шампионат.

В началото на втората част домакините поведоха с гол на Хави Муньос, но с попадения на Винисиус Жуниор и Чуамени, „кралете” се добраха до трите точки, които им гарантираха първото място в таблицата.

Реал изпревари с две точки досегашния лидер и сензацията в шампионата Жирона.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

Още в 3-ата минута домакините имаха страхотна възможност да открият резултата. След центриране отдясно, отбраната на Реал не успя да изчисти топката и тя попадна в Молейро, който овладя и пробва техничен удар в далечния ъгъл. Рюдигер обаче изчисти с глава, а малко след това топката излезе в корнер. След подаването от ъгловия удар Хадади стреля с глава, но покрай вратата. Малко след това Родриго също имаше възможност да стреля към противниковата врата, но стражът на домакините спаси. Секунди по-късно двамата се спречкаха, като Родриго понечи да удари своя съперник и получи първия жълт картон в мача.

В 10-ата минута Камавинга бе фаулиран пред наказателното поле на домакините и „кралете” получиха правото да изпълнят пряк свободен удар Гостите заложиха на заучено положение, което обаче не донесе желания успех и Реал стигна само до корнер.

Футболистите на Карло Анчелоти продължиха да окупират вратата на своя противник и ударите към Вайес започнаха да се редят. Тони Рюдигер имаше отлична възможност да стреля с глава от много близка дистанция, но не успя да насочи топката в рамката на вратата.

Тони Крос също пробва да затрудни противниковия страж с изстрел от пряк свободен удар, но вратарят на Лас Палмас бе добре позициониран и спаси без особени проблеми.

Точно след половин час игра домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Сержи Кардона падна в наказателното поле на Реал след съприкосновение със Себайос. Телевизионните повторения показаха, че футболистът на домакините стига първи до топката, но въпреки това системата ВАР не бе използвана. Минути по-късно Кардона отново бе замесен в добра ситуация за Лас Палмас. Той бе оставен абсолютно непокрит на границата на наказателното поле и стреля силно с левия крак, но ударът му профуча покрай напречната греда.

Пет минути преди почивката Винисиус стреля опасно от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб и не затрудни вратаря на Лас Палмас.

Така първата част завърши без попадения, а тимът на домакините дори не успя да отправи нито един точен изстрел във вратата на Лунин.

Втората част започна с прекрасно положение за Лас Палмас. Минур Ел хадиди получи в наказателното поле отдясно, финтира бранител на Реал и стреля в близкия ъгъл, но Лунин показа блестящ рефлекс и парира топката на самата голлиния.

Вратарят на Реал Мадрид обаче нямаше какво да направи в 53-ата минута, когато ХАви Муньос откри в полза на домакините. Сандро се пребори за топката с Начо в центъра на терена, а секунди по-късно бе изведен отдясно. Той напредна много добре почти до аутлинията преди да центрира в малкия пеналт, където Хави Муньос стреля без подготовка. След лек рикошет топката заблуди вратаря на гостите и влетя в мрежата му за 1:0.

Малко след откриването на резултата, Дани Карвахал се оказа на стрелкова позиция и реализира, но попадението правилно не бе зачетено, тъй като при паса на Винисиус, Карвахал бе в положение на засада.

В 63-ата минута Винисиус бе изведен зад отбраната на Лас Палмас, но опитът му за технично изпълнение не сполучи и топката прехвърли вратата. Нищо обаче не успя да спре нападателя на Реал две минути по-късно, когато Камавинга даде перфектен пас в наказателното поле, а Винисиус този път заложи на силен шут по диагонала и не сгреши за 1:1.

Футболистите на Карло Анчелоти продължиха да атакуват и да търсят пълния обрат на резултата. Той дойде шест минути преди края на редовното време, когато гостите стигнаха до поредния си удар пред вратата на домакините. Тони Кроос центрира в наказателното поле, където резервата Чуамени се извиси над всички и с глава порази целта за 2:1, осъществявайки десети обрат за „белите” от началото на сезона.

FT ЛАС ПАЛМАС – РЕАЛ 1:2

1:0 Муньос 53', 1:1 Винисиус 65', 1:1 Чуамени 84'

Лас Палмас: 13 Алваро Вайес, 2 Парк , 4 Суарес, 15 Мармол, 3 Кардона, 17 Хадади, 5 Муньос, 8 Пероне, 20 Родригес, 10 Молейро, 9 Сандро Рамирес

Старши треньор: Гарсия Пимента

Реал Мадрид: 13 Лунин, 2 Карвахал, 22 Рюдигер, 6 Начо, 20 Фран Гарсия,  19 Дани Себайос, 12 Камавинга, 8 Кроос, 21 Диас, 11 Родриго, 7 Винисиус

Старши треньор: Карло Анчелоти