Реал Мадрид и Осасуна излизат тази вечер в спор за Купата на краля. Мачът, който ще се играе на стадион "Ла Картуха" в Севиля, започва в 23.00 часа и в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно от него. 
 
"Кралете" изглеждат като безспорен фаворит в предстоящия финал, но тимът от Памплона също мечтае за трофея. Надеждите на Осасуна идват и от слабата форма, която показват "лос бланкос" напоследък. През февруари двата отбора се срещнаха в мач от 22-ия кръг на Ла Лига и мадридчани спечелиха с 2:0 като гост. През есента обаче Осасуна измъкна 1:1 на "Сантиаго Бернабеу".
 
По пътя до финала Реал Мадрид елиминира Касерено, Виляреал, Атлетико Мадрид и Барселона. Осасуна пък отстрани последователно Фуентес, Арнедо, Химнастик Тарагона, Реал Бетис, Севиля и Атлетик Билбао.
 
До момента столичани са печелили общо 19 купи от тази престижна надпревара, но последното им отличие в турнира е от  2014 г. Осасуна ще играе за втори път в историята си на финал за Купата на краля - през 2005 г. отборът отстъпи на Реал Бетис в решаващия мач за трофея.