Валядолид посреща Реал Мадрид в подновяването на Ла Лига след Мондиал 2022. Мачът на "Естадио Мунисипал Хосе Сория" е тази вечер от 22:30 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 4.
 
"Лос бланкос" е втори в класирането с 35 точки, на два пункта зад лидера Барселона, докато домакините са 13-ти със 17 т.  Столичани обаче допуснаха изненадваща загуба в последното си гостуване преди Мондиал 2022 - преклониха глава пред Райо Валекано (2:3). Домакините изиграха няколко контроли по време на паузата заради Световното първенство в Катар, както е един мач за Купата на краля, в който победиха Аренас Клуб с 5:1. 
 
Проблемите за Валядолид са свързани с контузиите на мароканците Ануар и Джауад Ел Ямик, които със сигурност пропускат двубоя. Бразилецът Кенеди се оплаква от болки в слабините и участието му ще се реши в последния момент. 
 
Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти няма да може да разчита на Мариано Диас, който не е възстановен от травма в глезена.  Всички играчи, които играха на световното първенство, са добре и може да играят. Стигналите до финалната фаза (1-4 място) на Мондиал 2022 - Модрич, Чуамени и Камавинга обаче все още се готвят индивидуално и най-вероятно приоритет ще получат футболистите, които тренираха повече през последните дни.