Реал Мадрид се сбогува с шансовете си за трите отличия през този сезон само в рамките на шест дни. Резултатите показват красноречиво, че отборът се представя по-слабо при Сантиаго Солари, отколкото при неговия предшественик Жулен Лопетеги.

Лопетеги бе уволнен след загубата с 1:5 от Барселона на „Камп Ноу“, когато „кралете“ изоставаха на седем точки от каталунците в Ла Лига.

В момента Реал Мадрид е на 12 точки от лидера Барселона, а до края на сезона остават 12 кръга.

Първата голяма криза на Реал Мадрид настипи след първото Ел Класико за сезона. Президентът Флорентино Перес взе почти светкавично решение да се раздели с Лопетеги.

След това корабокрушение отборът се бе смъкнал до десетото място в Примера дивисион, като изоставаше на седем точки от Барселона.

Сантиаго Солари пое отбора с надеждата, че ще успее да стабилизира представянето на тима. Серия от изключително негативни резултати доведоха до това, че Реал отпадна на полуфинала за Купата на Краля от Барселона, претърпя поражение от каталунците на „Сантиаго Бернабеу“ за първенство и отпадна от Аякс на осминафиналите на Шампионска лига.

„Кралете“ са непресказуем отбор способен на най-доброто и най-лошото.

Солари подписа договор с Реал Мадрид до лятото на 2021 година, но може да бъде уволнен още в началото на следващата седмица, а двубоят срещу Реал Валядолид да бъде последният му начело на „кралете“.