Сезонът на Еден Азар приключи след операцията му през миналата седмица, пише AS, а това означава, че в Реал Мадрид вече обмислят какво да правят с белгиеца през следващата кампания.

Според изданието в клуба вече са отписали Азар предвид контузиите му, развитието на Винисиус Жуниор и очаквания трансфер на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен. Въпреки това там се надяват той да възвърне формата си от своя период в Челси, за да могат да го продадат. Азар бе привлечен през 2019-а за колосалните 115 млн. евро, но така и не успя да оправдае голямата трансферна сума. 

Ето защо оттам планират да преотстъпят крилото на друг отбор през следващия сезон. Целта е по този начин да му бъде намерен купувач, както и да се спестят разходи по огромната му заплата, която е 15 млн. евро на сезон. Предстоящият Мондиал може да убеди белгийският национал да се съгласи на подобен ход, за да получи повече игрово време.

През настоящия сезон 31-годишният Азар, чийто договор е до 2024-а, има 22 мача с 1 гол и 2 асистенции във всички турнири.