Еден Азар е все по-близо до раздяла с Реал Мадрид. Според “Марка”, ръководните фактори на “Сантиаго Бернабеу” вече търсят варианти за бъдещето на белгийския национал. В клуба са единодушни, че привличането на Азар се е оказало провал и той няма да успее да заиграе на нивото, което демонстрираше в Челси. 

Изданието уточнява, че е малко вероятно крилото да напусне през зимата. От една страна, малко клубове са готови да инвестират сериозни средства по време на януарския трансферен прозорец, а от друга в Реал се надяват Азар все пак да подобри формата си и по този начин цената му да не продължи да пада. 

Самият футболист обаче няма намерение да си тръгва от испанския гранд. Той не крие, че е недоволен от малкото игрово време, което получава, но е амбициран да тренира усилено и да спечели доверието на Карло Анчелоти. Белгиецът е наясно, че трябва да е търпелив и ще получи шанс. 

Неотдавна се появиха информации, че от Реал са предложили Азар на Нюкасъл и Челси. Смята се, че собственикът на “сините” от Лондон Роман Абрамович обмисля сериозно възможността да върне любимеца си на “Стамфорд Бридж”. 

Азар премина в Реал през 2019 година, но оттогава има само 53 мача и 5 гола за “белите”. През този сезон той още не се е е разписвал.