В Реал Мадрид вярват, че имат големи шансове при предстоящото обжалване на санкцията на Федерико Валверде, който беше наказан да пропусне първите пет мач на тима в Ла Лига през новия сезон.

Полузащитникът беше санкциониран заради това, че удари Алехандро Баена от Виляреал на паркинга на “Сантиаго Бернабеу” през април.

Според журналиста Хорхе Калабрес, който работи за “Радио Марка” и клубната телевизия на Реал, столичани смятат, че пострадалият футболист е излъгал при показанията си след инцидента.

Въпросният Баена е казал, че по време на физическата атака от страна на Валверде на място е присъствал още един футболист на Реал - Алваро Одриосола. Камерите обаче не потвърждават наличието на десния защитник. По тази причина сега от Реал смятат да изтъкнат това несъответствие пред съдията по време на обжалването.

В същото време обаче самият Валверде никога не е отричал, че е ударил Баена и дори се извини. Даже имаше вероятност той да бъде наказан доста по-тежко - примерно да не играе за 6 месеца, но санкцията му засега е за пет двубоя.

Напрежението тогава ескалира, защото според Валверде Баена му казал: “Плачи сега, след като детето ти няма да се роди”. Подобна реплика Баена изрекъл към уругвайския национал и 19 януари по време на сблъсъка между двата отбора от турнира за Купата на краля. В случая става дума за това, че приятелката на Валверде караше тежка бременност. В крайна сметка всичко с бебето се разви добре и то се роди здраво.